Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidligere utpressingssaker: Truet med patroner, aids og sprenging

Milliardærparet er ikke de eneste som er blitt truet av pengeutpressere i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Høsten 1999 ble DnBs konsernsjef Svein Aaser utsatt for alvorlige trusler fra en bestefar i Østfold. Topplederen mottok flere brev, og det siste kravet fra Østfold-mannen var at DnB måtte betale over to millioner kroner.Trusselen ble illustrert med en konvolutt med seks kuler. Sammen med politiet la banken ei felle som førte til at mannen ble avslørt.
  • I desember i fjor ble Atle Hamre dømt til fem års fengsel for utpressing og trusler om vold mot tidligere skipsreder Thor Christensen.
  • I 1987 forsøkte en oppsagt skipsfører å presse Klosters rederi for fem millioner kroner. Brevene ble stilet til skipsreder Knut Utstein Kloster, og han fortalte i retten at han tok trusselbrevene svært alvorlig. Pengeutpresseren truet med å sprenge et av cruiseskipene dersom ikke pengene ble utbetalt.
  • En 31-åring truet med å forgifte frukt og ferskvarer i Rema 1000-butikker med aidsvæske hvis ikke han fikk flere millioner kroner. Trusselbrevet ble sendt til Rema-direktør Erik Hveem. Politiet og kjeden kommuniserte med mannen gjennom kodede rubrikkannonser i Dagbladet, og pågrep ham etter to måneder.
  • Utpressere skal ha bedt om flere millioner kroner for å tie om Kjell Inge Røkkes mye omtalte båtsertifikat.

Røkke ga imidlertid ikke etter.