Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Westerdals-elever avslår tilbakebetalingstilbud

Flesteparten av de tidligere studentene ved Westerdals høyskole i Oslo som har betalt for mye i skolepenger, takker nei til tilbudet om tilbakebetaling som skolen har kommet med.

FÅR NEI: Rektor Tine Widerøe ved Westerdal får nei fra en rekke tidligere studenter som har betalt for mye skolepenger. Westerdals tilbyr 50 millioner kroner. Det tilsvarer 60 prosent av det de har betalt for mye. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FÅR NEI: Rektor Tine Widerøe ved Westerdal får nei fra en rekke tidligere studenter som har betalt for mye skolepenger. Westerdals tilbyr 50 millioner kroner. Det tilsvarer 60 prosent av det de har betalt for mye. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erling Løken Andersen, som er talsmann for 900 av de 1.300 studentene som til sammen betalte 70 millioner kroner for mye for å få undervisning der, sier til NRK at de fleste av dem avslår tilbudet. Elevene krever å få tilbakebetalt til sammen 83 millioner kroner.

- Jeg tenker først og fremst at det er veldig positivt at skolen har kommet med et tilbud. Samtidig opplever vel mange av elevene brevet fra skolen som litt arrogant. Westerdals tar jo ikke noe selvkritikk i denne saken og fremsetter bare et krav og sier at de ønsker å lukke saken fortest mulig, sier han.

Skolens tilbud er på 50 millioner kroner, mellom 40.000 og 62.000 kroner til hver student, i et forlik. Det er 60 prosent av det de betalte for mye.

- Vi har funnet at vi kan strekke oss til en ramme på opp til 50 millioner. Rundt 1.300 tidligere studenter får tilbudet, med frist til 12. mai, sier rektor Tine Widerøe.

- Vår advokat vil nok si at studentene ikke har noen åpenbar juridisk sak, men vi ønsker likevel å tilby dette forliket, legger hun til.

Ifølge Dagens Næringsliv krevde skolen i perioden 2002 til 2012 over dobbelt så mye som tillatt fra studentene. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart