Tidligere Westerdals-studenter krever nesten 100 000 kroner hver i erstatning

Går fram av e-post fra advokatfirma til tidligere studenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Cirka 400 tidligere Westerdals-studenter krever i gjennomsnitt rett under 100 000 kroner hver tilbake fra privatskolen, inkludert renter, etter at det i mars ble avslørt at skolen tok for mye betalt av studentene sine i ti år.

Det tilsvarer drøyt 40 millioner kroner.

Det går fram i en e-post advokatfirmaet DLA Piper har sendt til de 400 tidligere Westerdals-studentene de representer, som Dagbladet har fått tilgang til via en tidligere student.

Avslørte saken i mars Erstatningskravet mot privatskolen kommer i kjølvannet av Dagens Næringslivs avsløring fra midten av mars, om at daværende Westerdals School of Communication fra 2002 til 2012 tok for mye betalt av studentene sine.

Elevene ha betalt mellom 20 000-30 000 kroner mer i skolepenger årlig, uten at skolen hadde fått nødvendig dispensasjon fra Kunnskapsdepartementet for å kreve så mye, ifølge avisa.

Så mange som 1300 tidligere studenter kan ha blitt berørt, anslo skolen selv i starten av april. Det ble raskt varslet krav om erstatning. Mer enn 800 elever har engasjert advokat for å fremme erstatningskrav mot skolen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer