Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Westerdals-studenter krever nesten 100 000 kroner hver i erstatning

Går fram av e-post fra advokatfirma til tidligere studenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Cirka 400 tidligere Westerdals-studenter krever i gjennomsnitt rett under 100 000 kroner hver tilbake fra privatskolen, inkludert renter, etter at det i mars ble avslørt at skolen tok for mye betalt av studentene sine i ti år.

Det tilsvarer drøyt 40 millioner kroner.

Det går fram i en e-post advokatfirmaet DLA Piper har sendt til de 400 tidligere Westerdals-studentene de representer, som Dagbladet har fått tilgang til via en tidligere student.

Avslørte saken i mars Erstatningskravet mot privatskolen kommer i kjølvannet av Dagens Næringslivs avsløring fra midten av mars, om at daværende Westerdals School of Communication fra 2002 til 2012 tok for mye betalt av studentene sine.

Elevene ha betalt mellom 20 000-30 000 kroner mer i skolepenger årlig, uten at skolen hadde fått nødvendig dispensasjon fra Kunnskapsdepartementet for å kreve så mye, ifølge avisa.

Så mange som 1300 tidligere studenter kan ha blitt berørt, anslo skolen selv i starten av april. Det ble raskt varslet krav om erstatning. Mer enn 800 elever har engasjert advokat for å fremme erstatningskrav mot skolen.

Krever rett under 100 000 kroner hver Partner i DLA Piper Harald Strømstad, og ansvarlig advokat på saken i firmaet, ønsker ikke å kommentere den aktuelle e-posten når Dagbladet tar kontakt.

- Det jeg kan si er at det pågår en konstruktiv forhandling og dialog med Westerdals, sier Strømstad til Dagbladet.

- Håpet er å nå en minnelig løsning, legger Strømstad til.

Hvor lenge han tror forhandlingene kommer til å pågå, kan han ikke svare på. Forhandlingene med skolen begynte rett etter saken ble kjent, ifølge Strømstad.

- Men det ligger vel i begrepet «konstruktiv dialog» at det er en god forhåpning om at vi kan styre unna rettssalen.

Kan ha betalt 70 mill. for mye Ifølge beregninger Dagens Næringsliv gjorde da de avslørte saken i mars, kan de berørte studentene ha betalt rundt 70 millioner kroner for mye.

- Jeg vil beklage på det sterkeste det som kommer fram om den tidligere skolen, og vi vil gjøre alt vi kan for å rydde opp, sa rektor Tine Widerøe til avisa da saken ble kjent.

Samme avis avdekket i oktober i 2015 at brødrene Peder og Nicolai Løvenskiold hadde hentet ut 100 millioner kroner i utbytte fra privatskolene i konsernet de til sammen eier mesteparten av.

Etter krav fra elever og ansatte tilbakeførte Anthon B Nilsen tilsammen 105 millioner kroner til skolen i høst. Men selskapet mener det ikke har gjort noe ulovlig.

Forbanna på sin tidligere skole Da saken ble kjent i midten av mars, snakket Dagbladet med flere profilerte tidligere studenter ved skolen. Blant dem komiker Sigrid Bonde Tusvik som gikk ut fra Westerdals i 2004, som var forbanna på sin tidligere skole.

Det var også komiker Hasse Hope, som var soleklar på at han kom til å kreve penger tilbake fra Westerdals.

- Vi må vente til høringen er overstått før vi vet hvilken vei vi skal ta, skrev Hope i en SMS.

Han fortalte at de som studenter følte at skolegangen på Westerdals svei vel mye i pengeboka.

- Vi følte mens vi gikk der at det var i overkant mye vi måtte betale.

Har anmeldt forholdene Kunnskapsdepartementet har anmeldt forhold ved den tidligere privateide skolen Westerdal School of Communications (WsoC) i årene 2002-2012.

Departementet krever så langt tilbakebetalt 35,1 millioner kroner, blant annet for at skolen tilbudte en film- og tv-linje som ikke var godkjent og fikk urettmessig statsstøtte for dette.

Skolen og elevene kan tilsammen ha fått opp mot 100 millioner kroner for mye i statsstøtte og støtte fra Lånekassen.

De utelukker ikke at det kan komme flere tilbakebetalingskrav senere.

Kravet er rettet mot den nåværende private høyskolen Westerdals Oslo ACT, som ble opprettet etter en fusjon mellom tre privatskoler eid av Anthon B. Nilsen-konsernet i 2013, inkludert Westerdals Høyskole (som etterfulgte Westerdals School of Communications red. anm).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!