Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Yara-sjef frikjent for korrupsjon

Omtalt som Norges mest alvorlige korrupsjonssak.

FRIKJENT:  Thorleif Enger.  Foto: Dan P. Neegaard
FRIKJENT:  Thorleif Enger.  Foto: Dan P. Neegaard Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Aftenposten som meldte om juryens kjennelse først.

De to andre som også sitter tiltalt i korrupsjonssaken, tidligere konserndirektør Tor Holba og tidigere direktør for Yaras vekststrategi, Daniel Clauw, er begge frikjent av juryen i lagmannsretten.

Etter at juryen kjennelse var lest, trakk fagdommerne seg tilbake i 15 minutter for å vurdere om dommen skulle settes til side, melder DN. Fagdommerne hadde ingen innsigelser mot juryens konklusjon.

Yara-saken ble omtalt som Norges mest alvorlige korrupsjonssak noensinne da rettssaken gikk for Oslo tingrett. De fire tidligere topplederne, inkludert tidligere konsernsjef Thorleif Enger, ble dømt til mellom to og tre års fengsel for forholdene om grov korrupsjon i Libya og India. Enger ble dømt til tre års fengsel. Alle de fire anket.

Behandlingen i Borgarting lagmannsrett startet slutten av august. De fire tiltalte nektet nok en gang straffskyld.

Korrupsjonen de fire har stått tiltalt for, har gått ut på at Yara skal ha bestilt bestikkelser til sønner av høytstående tjenestemenn i Libya og i India. I januar 2014 vedtok Yara et forelegg på 295 millioner kroner fra Økokrim for grov korrupsjon i Libya, India og Russland. Yara har erkjent bestikkelser for over 70 millioner kroner.

NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!