«Tidsfri sone» på Sommarøy:

«Tidsfri-forslag» går verden rundt. Slaktes

Forslaget om en «tidsfri sone» på Sommarøy i Troms har gått verden rundt. Professor Ståle Pallesen ser ikke hvordan det skal fungere i praksis, og mener at forslaget er «veldig underlig».

Beboere på Sommarøy i Troms har gått sammen for å innføre «tidsfri sone». Bildet er tatt fra Sommarøy, mot Hillesøya. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
Beboere på Sommarøy i Troms har gått sammen for å innføre «tidsfri sone». Bildet er tatt fra Sommarøy, mot Hillesøya. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 26.06.19 ble det avslørt at det var Innovasjon Norge som sto bak, og som brukte en halv million kroner på å få fart på fortellingen om de såkalte «tidløse» øyboerne. Det stemmer altså ikke at ideen om å knuse klokker og glemme tida ble til på et folkemøte i Sommarøy. Historien var iscenesatt av Innovasjon Norge med bistand fra PR-byårer i Norge og London. Globalt har 1479 medier omtalt saken. Innovasjon Norge ba i en pressemelding onsdag om unnskyldning for PR-stuntet.

På et folkemøte på den lille øya Sommarøy i starten av juni, ble flere beboere enige om å sende et opprop til myndighetene hvor de ber om å få bli et tidsfritt samfunn.

Torsdag overleverte initiativtakeren, Kjell Olav Hveding, signaturene fra innbyggerne på den lille øya til stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H), melder iTromsø.

Verden rundt

Siden har historien gått verden rundt.

- Det har vært relativt heftig, sier initiativtaker Hveding til Dagbladet.

Øysamfunnets originale krav ble plukket opp av nyhetsbyrået AP, og de siste dagene har Hveding snakket med medier fra Sverige, Danmark, USA, Storbritannia, Australia, Canada, Spania og Tyskland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer