- Tidsinnstilte brannbomber eksploderte i chipshylla

Fire storbranner i Södertälje i morges. Politiets sikkerhetstjeneste koblet inn.

- MORDBRANN: Tre bygninger er totalskadd etter tre branner i Södertalje. Politiet tror det dreier seg om påsatte mordbranner.FOTO: Stefan Reinerdahl / Reinerdahl.se
- MORDBRANN: Tre bygninger er totalskadd etter tre branner i Södertalje. Politiet tror det dreier seg om påsatte mordbranner.FOTO: Stefan Reinerdahl / Reinerdahl.se Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det herjet i natt og i morges hele fire store butikkbranner forskjellige steder i forstaden Södertälje utenfor Stockholm.

Nærmere 100 brannmenn fra hele Stockholm og flere nabokommuner kjemper nå mot flammene flere brannsteder, og forsøker å hindre at de sprer seg til omliggende bygg.

PåsattPolitiet er ikke lenger i tvil om at brannene er påsatt, og mistenker at et venstreekstremistisk nettverk kalt «Global Intifada» står bak. Politiets sikkerhetstjeneste Säpo er nå koblet inn i saken.

Ifølge Aftonbladet.se har politiet mistanke om at brannstiftingen skjedde med tidsinnstilte brannbomber som var utplassert i butikklokalene, blant annet i ei chipshylle.

- Det begynner å ligne på et attentat. Det er verdier for mange, mange millioner som har gått opp i røyk, sier Stockholms-politiet ifølge  Expressen.se.

Politiet har startet etterforskning av det de karakteriserer som  «grov mordbrann» juridisk sett, men har så langt ikke pågrepet noen mistenkte.Røyk overaltDen første brannen ble meldt klokka 00.15 i en Willys-butikk, og allerede 20 minutter senere kom meldinga om en ny brann på en Ica-butikk like ved. 03.49 fikk brannvesenet beskjed om nok en butikkbrann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer