Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knivangrep i Sarpsborg

Tidslinje: Dette vet vi om knivstikkingene

En mann er pågrepet etter at tre kvinner i natt ble knivstukket i Sarpsborg sentrum. En av kvinnene er bekreftet drept. Dette vet vi om hva som skjedde.

KNIVSTIKKING: Seint tirsdag kveld mottok Øst politidistrikt meldinger om at flere personer var blitt knivstukket i Sarpsborg. Video: Nyhetstips Vis mer

Tre kvinner ble seint tirsdag kveld knivstukket på ulike steder i Sarpsborg. En kvinne i 50-åra er bekreftet drept. En person er pågrepet.

Gjerningsmannen er 31 år gammel, norsk statsborger, ikke etnisk norsk.

- Mannen vil bli siktet for drap og drapsforsøk. Politiet ønsker å avhøre mannen i løpet dagen, skriver politiet.

Den siktede mannen har fått oppnevnt advokat Vigdis Brandstorp som forsvarer. Hun sier like før klokka 10.30 til Dagbladet at hun ennå ikke har fått møtt sin klient.

- Jeg er på vei til ham nå, og vet foreløpig ingenting om saken utover det som er kjent. Det er planlagt avhør av klienten i løpet av dagen, sier Brandstorp.

Dette vet vi om den dramatiske kvelden og natta:

BEVÆPNET: Politiet mottok de første meldingene om knivstikking i 23.30-tida. Politiet bevæpnet seg.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
BEVÆPNET: Politiet mottok de første meldingene om knivstikking i 23.30-tida. Politiet bevæpnet seg. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

I 23.30-tida i går mottok politiet den første meldinga om knivstikking, ifølge Sarbsborg Arbeiderblad.

Ifølge NRK gikk meldinga ut på at en kvinne var blitt knivstukket på bussterminalen i Sarpsborg sentrum.

- Kvinnen satt i en bil og ventet på en slektning, skriver politiet i en pressemelding.

En knapp halvtime seinere, klokka 23.54 meldte politiet om at flere personer var knivstukket flere steder i Sarpsborg.

Politiet vurderte det som en mulig pågående livstruende hendelse og sendte alle tilgjengelige mannskaper til Sarpsborg, opplyste de i en pressemelding. Samtidig oppfordret de folk å holde seg innendørs.

Et par minutter over midnatt var Sarpsborg Arbeiderblad i kontakt med mannen til et av ofrene. Han fortalte at gjerningspersonen hadde banket på døren og tatt seg inn i boligen deres i Østre bydel. Der skal han ha gått til angrep på mannens kone.

- Vi satt og så på TV, så banker det på døra. Da jeg åpnet forsøkte han å stikke meg, men jeg kom meg unna, sa mannen til SA.

OPPFORDRING: Folk ble bedt om å holde seg unna sentrum. Foto: Bekka/Reuters/Scanpix
OPPFORDRING: Folk ble bedt om å holde seg unna sentrum. Foto: Bekka/Reuters/Scanpix Vis mer

Klokka 00.19. kom politiet med en ny oppdatering:

- Vi har flere hendelser, kan bekrefte at tre personer er knivstukket - på ulike adresser. To av disse er kritisk skadet, den siste er knivstukket i armen, meldte politiet da.

Klokka 00.30 opplyste politiet at de hadde pågrepet en person. Det var da uvisst om det var flere involvert.

- Vi ber om at folk fremdeles holder seg innendørs i Sarpsborg-området, skriv politiet på twitter.

I en pressemelding klokka 01.23 opplyste politiet om at de ikke har noen indikasjoner på at det er flere gjerningspersoner, og de anser situasjonen som under kontroll.

- Vi vil være tilstede i Sarpsborg med store styrker gjennom natten for å ivareta sikkerhet, ro og orden, opplyste politiet i pressemeldinga.

I samme melding skrev de at de to siste knivstikkingene skal ha skjedd i henholdsvis St Nicholas gate og Oscars gate.

Her skrev de også at en av ofrene hadde gjenkjent gjerningspersonen - og at politiet på bakgrunn av denne informasjonen hadde foretatt en pågripelse.

- Vedkommende ble pågrepet på en adresse i Sarpsborgs sentrum, skrev politiet.

STORE STYRKER: Politiet vurderte det som en mulig pågående livstruende hendelse og sendte alle tilgjengelig mannskaper til Sarpsborg, opplyste de i en pressemelding. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
STORE STYRKER: Politiet vurderte det som en mulig pågående livstruende hendelse og sendte alle tilgjengelig mannskaper til Sarpsborg, opplyste de i en pressemelding. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Ifølge SA skjedde pågripelsen i Nansens gate rundt midnatt.

- Mannen ble pågrepet ved bruk av elektrosjokkvåpen, sa leder for fellesoperative tjenester (FOT) i Øst politidistrikt, Olav Unnestad, til Dagbladet i natt.

OMKOM: En av de fornærmede kvinnene døde av skadene, opplyste politiet i en pressemelding klokka 02.04. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
OMKOM: En av de fornærmede kvinnene døde av skadene, opplyste politiet i en pressemelding klokka 02.04. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Klokka 02.04 bekreftet politiet at et av ofrene var bekreftet omkommet.

- Vi ønsker ikke på nåværende tidspunkt å gå ut med navn på vedkommende av hensyn til pårørende, opplyste Øst politidistrikt i denne meldinga.

ETTERFORSKES: Saken etterforskes teknisk og taktisk. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
ETTERFORSKES: Saken etterforskes teknisk og taktisk. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Klokka 03.25 kom politiet med enda en pressemelding. Her skrev de at hendelsen i Sarpsborg etterforskes for fullt.

- Vi vil i løpet av natten gjennomføre flere tekniske og taktiske etterforskningsskritt. Ytterligere informasjon om status i saken vil bli gitt av etterforskningsledelsen onsdag formiddag.

UNDERSØKELSER: Det har blitt utført krimtekniske undersøkelser på stedet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
UNDERSØKELSER: Det har blitt utført krimtekniske undersøkelser på stedet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Kjent fra tidligere

- Gjerningsmannen er registrert hos politiet med et par saker fra tidligere, uten at jeg har inngående kunnskap om hva slags saker det dreier seg om, sa leder for fellesoperative tjenester (FOT) i Øst politidistrikt, Olav Unnestad, til Dagbladet i natt.

Ifølge SA skal det dreie seg om voldsrelaterte hendelser.

VG skriver at den drapssiktede 31-åringen i 2016 var involvert i en grov voldshendelse utenfor moskeen i Sarpsborg.

Mannen er ikke tidligere domfelt for vold, slik politiet tidligere i dag gikk ut og sa. Mannen er tidligere tiltalt, presiser politiet.

Relasjon

Den siktede skal ifølge politiet ha en relasjon til to av ofrene. Politiet er ikke kjent med at det er noen relasjon mellom gjerningsmannen og den avdøde kvinnen.

Politiet utelukker ikke at avdøde kan ha vært et tilfeldig offer.

- Så langt har vi ikke noen opplysninger som tilsier at disse skulle kjent hverandre. Det er per dags dato, sier politiet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!