Tidsrammen sprekker

240 personer skal vitne i Nokas-saken. Dette betyr trolig at alle tidsrammer sprekker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nokas-saken er berammet i Stavanger tingrett fra 19. september og skal etter planen være avsluttet med forsvarernes prosedyrer før jul. Flere forsvarere som Dagbladet har snakket med, mener at det meste av januar 2006 vil gå med til rettsforhandlinger.

Statsadvokat Arild Dommersnes og hans aktorkollega mener nå at de må føre over 150 vitner for at de skal få saken opplyst sett fra påtalemyndighetens side.

Overraskelse

Det er 13 tiltalte, som stiller med minst én forsvarer hver. Forsvarerne har foreløpig ikke kommet med ei offisiell vitneliste. Men etter et møte mellom forsvarerne og sorenskriver Helge Bjørnestad i Stavanger tingrett i Oslo mandag kveld, synes det klart at forsvarerne til sammen vil komme med ei liste på 80- 90 personer. Dette er vitner som kommer i tillegg til statsadvokatenes vitneliste. Statsadvokatenes liste på over 150 vitner skal ha kommet overraskende på forsvarene. Dette fordi aktoratet under et møte i Stavanger i mai løselig skal ha antydet ca. 50 vitner.

Etterforsking

Statsadvokatene har dessuten tatt høyde for at det kan komme til ytterligere vitner, blant annet fordi saken fortsatt er under full etterforsking. Forsvarerne har naturligvis tatt samme forbehold.

AKTOR: Arild Dommersnes fører over 150 vitner.