BLODIG: To personer ble sendt til sykehus med alvorlige skader etter slagsmål inne og utenfor Torshov bingo. Foto: Geir Barstein / Dagbladet
BLODIG: To personer ble sendt til sykehus med alvorlige skader etter slagsmål inne og utenfor Torshov bingo. Foto: Geir Barstein / DagbladetVis mer

- Tidsspørsmål før folk blir drept

Mangeårig mekler i rom-miljøet, tidligere polititopp Finn Abrahamsen, ber politiet rydde opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• SISTE: Politiet aksjonerer akkurat nå på en adresse på Løren i Oslo:

- Det er i forbindelse med de tidligere hendelsene i kveld. Vi jobber aktivt på stedet og håper på pågripelser i saken, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo-politiet til Dagbladet like etter midnatt.

(Dagbladet): - Det er bare et tidsspørsmål før folk blir drept, sier tidligere polititopp i Oslo-politiet Finn Abrahamsen til Dagbladet.
I mange år har den tidligere politioverbetjenten og leder for voldsavsnittet i Oslo-politiet hatt kontakt med toppene i det norske rom-miljøet. Også etter at han pensjonerte seg fra etaten, har Abrahamsen vært mekler i de mange konfliktene.

I 19-tida skjedde det igjen. To personer er alvorlig skadd etter at de ble angrepet inne i en bingohall på Torshov i Oslo. Det skal ifølge politiet ha blitt brukt øks, sabel, kniv og pistol i slagsmålet som oppsto. Det var tydelige blodspor i lokalet, på biler og i gata. Pistolen ble aldri avfyrt.

- Da politiet kom fram, var det nesten ingen som var igjen på stedet. Kort tid etterpå fikk vi melding om en hendelse av samme karakter inne på legevakta. Det ble sett at en bil forlot stedet, og den bilen fikk vi kontroll på. Fire personer fra bilen ble anholdt, og det ble også funnet en pistol, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo-politiet til Dagbladet.

- Respektløst I går kveld og i natt jaktet væpnet politi på flere gjerningsmenn.

- Vi har mange navn på blokka, og vi kommer til å dra på hjemmebesøk dersom de ikke kommer til oss først. Vi frykter det vil komme hevnaksjoner, sier innsatsleder Tore Barstad i Oslo-politiet til Dagbladet.

Han karakteriserer hendelsene som alvorlige, unødvendige og ubegripelige.

PÅGREPET: Fire personer ble pågrepet i en bevæpna politiaksjon etter knivstikkingen. Personene er tilknyttet det norske rom-miljøet i Oslo. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet
PÅGREPET: Fire personer ble pågrepet i en bevæpna politiaksjon etter knivstikkingen. Personene er tilknyttet det norske rom-miljøet i Oslo. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet Vis mer

- Ei legevakt er et sted som skal være åpent for alle. Å storme inn på den måten er totalt uakseptabelt og respektløst, sier han.

En pasient sier til Dagbladet at alle ble evakuert ned i kjelleren da bråket startet. Litt seinere var området omringet av væpnet politi.

- Dette skyldes en gammel konflikt mellom to miljøer. Disse miljøene samarbeider ikke nevneverdig med politiet. Dette kan ikke fortsette, sier innsatsleder Barstad.

Frykter drap Mangeårig rom-mekler, Finn Abrahamsen, frykter neste slagsmål vil ende i drap.

- Konfliktnivået har gått i bølger i alle år, men de er mer voldelige nå enn tidligere. Det har vokst opp en ny generasjon nå som mange frykter. Det er bare et tidsspørsmål før folk blir drept, sier han, og mener mange interne oppgjør i miljøet aldri når politiet eller offentligheten.

Abrahamsen mener politiet nå bør starte en koordinert aksjon mot miljøet.

- Jeg synes det er pussig at de ikke setter en stopper for dette.

- Voldsom klisjé Daglig leder i Torshov bingo, Antony Roy Dhevachagayam, sier til Dagbladet at hele hendelsen er sjokkerende. Han befinner seg for tida i utlandet.

- Jeg har aldri opplevd et slikt problem før. Dette er sjokkerende, og en voldsom klisjé.

AKSJON: Politiet aksjonerer i natt mot en adresse på Løren i Oslo. Foto: Tipser
AKSJON: Politiet aksjonerer i natt mot en adresse på Løren i Oslo. Foto: Tipser Vis mer

To jenter var på motsatt side av gata da bingoslagsmålet skjedde. De forteller at angrepet skjedde svært raskt.   

- Vi så at fire menn løp inn på bingoen, den ene hadde øks. Så var det mye bråk der inne, før en mann kom ut og blødde kraftig fra ei hånd og flere andre steder på kroppen, sier et av øyenvitnene.

FRYKTER DRAP: Tidligere polititopp Finn Abrahamsen. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet
FRYKTER DRAP: Tidligere polititopp Finn Abrahamsen. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer