Tiedemanns fusjonerer

J.L. Tiedemanns Tobaksfabrik fusjonerer med danske Skandinavisk Tobakskompagni (ST) fra 1. juli 1998. Fusjonen sikrer Tiedemanns en tiårig lisensavtale for produksjon av Prince, det mestselgende sigarettmerket i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tiedemanns har inngått en intensjonsavtale som innebærer fusjon, og at Johan H. Andresen senior og junior får en eierandel på 17,2 prosent i det fusjonerte selskapet. Avtalen med den danske tobakksgiganten sikrer produksjon ved fabrikken i Oslo i minst ti år framover. Tiedemanns har vært i familien Andresens eie siden 1849, men i året før 150-års jubileet, blir Tiedemanns datterselskap av danske ST.

Johan H. Andresen jr. sier til NTB at hovedårsaken til fusjonen er at Tiedemanns langt på vei er avhengige av å få forlenget lisensavtalen for produksjon av Prince-sigaretter. Andresen jr. legger ikke skjul på at det ville fått dramatiske konsekvenser for Tiedemanns hvis lisensavtalen ikke hadde blitt videreført.

Årsak til suksessen

- Prince har vært mye av årsaken til vår suksess, og utgjør i dag 90 prosent av den totale sigarettproduksjonen. Usikkerhet om lisensavtalens lengde, og mulige endringer i regelverket i EU og EØS, gjorde at vi vurderte fusjon som den beste løsningen, sa Andresen på en pressekonferanse i Oslo mandag.

Tiedemanns startet produksjon på lisens for Skandinavisk Tobakkskompagni i 1975. Den gang var markedsandelen for Prince-sigaretter fattige 7 prosent. I dag er merket størst i Norge med en markedsandel på 57 prosent. Før fusjonsplanene kom på bordet, var tanken at avtalen skulle reforhandles i 1999.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer