Tiende dødsoffer gravd fram av snømassene

Wien (NTB-DPA): Et tiende dødsoffer ble i dag gravd fram fra snømassene i landsbyen Galtür i Paznaun-dalen i Østerrike, etter at profesjonelle redningsmannskaper nådde fram med helikopter Da var det 15 timer siden landsbyen ble rammet av et enormt skred.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Men minst 30 mennesker var fortsatt savnet. De savnede var fra Tyskland, Nederland og Danmark, ifølge politiet i Tyrol. 17 mennesker er skadd, hvorav sju eller åtte alvorlig.

Tidlig i dag begynte hæren å fly inn 400 letemannskaper, leger, lavinehunder og avansert utstyr for å hjelpe lokalbefolkningen med letingen i den dype og hardpakkede snøen. På grunn av tett tåke, snødrev og sperrede veier var det i går umulig å komme Galtür til unnsetning.

Helikoptrene returnerte med de hardest skadde om bord, etter at de var behandlet av om lag ti tyske leger som befant seg i landsbyen som skiturister.

Nytt skred

Det gikk et nytt skred i Galtür like over midnatt i natt. Foreløpige meldinger går ut på at det ikke tok mennesker.
Avskåret fra omverdenen var lokalbefolkningen henvist til å grave etter overlevende med det de hadde til rådighet, og for noen vil det si bare hendene.

Letingen etter begravde under snøen fortsatte gjennom natta. 32 mennesker var fortsatt savnet, ifølge lokale myndigheter, men håpet svinner for de savnede som har ligget mer enn 18 timer under snøen.

- Vi arbeider under svært primitive forhold, sa en lege som tok seg av de skadde, til nyhetsbyrået APA.

Seint i går kveld ble det problemer med strømforsyningen fordi snømassene har skadet trafostasjonene. Kraftig snøfall forhindret evakuering til sykehus. Paznaun-dalen har vært avskåret fra omverdenen siden lørdag.

Tusener isolert

Østerrikes statsminister Viktor Klima forberedte seg på å dra til området onsdag. Hans kontor har opprettet et kriseteam som koordinerer hjelpearbeidet.

Det har gått ut ekstremt snøskredvarsel i Tyrol og Vorarlberg-regionen de siste dagene.

Om lag 20.000 turister er isolert i det vestlige Østerrike etter flere uker med kraftig snøfall. Meteorologer spådde at vinterstormene ville fortsette i det minste i noen dager ennå, og at en oppklarning tidligst kunne ventes fredag. Blant stedene som har vært hardest rammet av uværet, er Ischgl, Sankt Anton og Lech.

Tidligere tirsdag mistet en 35 år gammel tysk kvinne livet da et snøras knuste hytta hun befant seg i i Sportgastein i nærheten av Salzburg. Flere andre mennesker ble begravd. Til sammen har sju mennesker mistet livet i Sveits.

I det østlige Sveits var 40.000 mennesker, halvparten av dem turister, isolert på vintersportsstedene Klosters og Davos, der det er stor fare for flere skred. Både jernbaner og veier er sperret i Grisons-kantonen.

KATATROFE: Idyllen Galtür i Paznaun-dalen i Østerrike er forvandlet til et katastrofeområde etter at landsbyen ble rammet av et enormt snøskred.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer