FALT OM PÅ FEST: Den avdøde mannen falt ifølge VG om på fest på et rom på dette hotellet. Foto: Sindre Granly Meldalen
FALT OM PÅ FEST: Den avdøde mannen falt ifølge VG om på fest på et rom på dette hotellet. Foto: Sindre Granly MeldalenVis mer

Tiffany om drapssiktet 34-åring: - Han skrev at han skulle voldta meg, at jeg var en «fucking dog» og at han skulle sende KGB etter meg

Først ble hun forsøkt lurt. Så kom truslene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Han er en løgner. Han lyver hele tiden, sier Tiffany Trautman til Dagbladet.

Hun snakker om den 34-åringen som sammen med en bedrageri- og voldsdømt 32-åring i forrige uke ble pågrepet og varetektsfengslet, siktet for drap på en mann i 20-årene i februar i år. De to nekter straffskyld.

Også 34-åringen er tidligere dømt for flere bedragerier. Trautman sier hun er et av mannens nye ofre. Hun har anmeldt mannen for trusler.

- Han tok kontakt med meg på Facebook og sa at han var psykiater, og at han eide og drev et selskap. Han hadde lest at jeg sleit med å få sove etter at jeg hadde jobbet nattevakter. Han forsøkte å «veilede» meg over nettet, og foreslo for meg hva jeg skulle si til legen for å få resept på sovemidler. Da skjønte jeg at han ikke var en ordentlig psykiater, sier Trautman.

Hun er amerikansk, men bor og jobber i Porsgrunn.

- Noen dager senere tok han kontakt med meg igjen. Da spurte han om han kunne låne Paypal-kontoen min, fordi han ville kjøpe noe kamerautstyr, og at han da trengte en amerikansk konto. Det nektet jeg, sier hun.

- Truet meg Der kunne historien om Trautman og 34-åringen stoppet. Men så lyktes 34-åringen ifølge Trautman med å lure penger fra en venninne av henne. Da bestemte hun seg for å si fra, og kontaktet ham igjen.

- Da begynte han å true meg. Han truet med å voldta meg. Og det begynte å komme e-poster fra ulike personer jeg aldri hadde snakket med. Jeg skjønte fort at de var fra ham, han brukte akkurat de samme ordene og setningene som tidligere. Han ville jeg skulle unnskylde meg, og kalte meg en «fucking dog». Og han sa han skulle sende KGB etter meg, sier hun.

I en e-post, skrevet i en annen persons navn, fikk Trautman beskjed om at han kjente «mafia members, old KGB and military men».

Mannen har en periode bodd i Russland.

- Sjefen min fikk også en e-post som var sendt fra et annet navn, hvor det skulle virke som om jeg skulle kjøpe ti kilo heroin. Han skjønte heldigvis at det var oppsinn, sier Trautman.

Pakker i posten Etter en stille periode, fikk hun for to uker siden plutselig beskjed om at hun hadde en pakke som kunne hentes på posten.

- Da var det bestilt varer for 24 000 kr i navnet mitt fra MPX. Jeg ringte dem og sa fra, og de skjønte at det var svindel da de så på e-postadressen som var brukt, sier hun.

I e-postadressen var det en referanse til en trussel hun fikk av ham.

- Og så kom det en pakke med for til beitedyr og gjødsel, forteller hun oppgitt.

Mannen er ikke dømt for disse forholdene. Trautman anmeldte ham for trusler.

- Jeg snakket med Telemark politidistrikt, som meldte fra til politiet i Bergen. Jeg fikk ikke inntrykk av at de tok anmeldelsen alvorlig, sier hun.

Hun har ikke rukket å anmelde ham for postpakkeforholdene.

FORSØKT LURT: Tiffany Trautman.
FORSØKT LURT: Tiffany Trautman. Vis mer

Mannens forsvarer Benedict de Vibe forsvarte 34-åringen i bedragerisaken. Han sier til Dagbladet at han ikke kjenner til andre forhold knyttet til klienten.

Drept på hotellrom? Mannen 34-åringen og 32-åringen er siktet for å ha drept, døde to dager etter at han 7. februar falt om under en fest på et rom på Comfort hotell Børsen i Oslo sentrum, ifølge VG. Hva politiet mener er motivet for drapet er foreløpig uklart. Dagbladet får opplyst at avdøde kan ha blitt lurt av en eller begge de siktede til å investere penger i et selskap de var involvert i.  

- Han er en bedrager. Men jeg skjønner ikke hvorfor han skal ha drept noen, sier en tidligere venn av 34-åringen til Dagbladet.

Politiet ønsker ikke å kommentere sakene de to siktede har vært involvert i tidligere, utover:

- Vi ser på de siktedes historikk, sier politiadvokat Andreas Strand til Dagbladet.

Dømt i samme sak 8. januar i år ble de to mennene, som blir beskrevet som venner, dømt i Oslo tingrett for omfattende bedragerier. 34-åringen ble dømt til sju måneders fengsel, mens 32-åring ble dømt til et år og ti måneder i fengsel. Begge anket dommen, og den er ikke rettskraftig.

Den 34 år gamle mannen har økonomiutdanning, men oppga i retten i januar å være arbeidsledig. I 2011 ble han dømt for grovt bedrageri og han er er tidligere bøtelagt etter narkotikalovgivningen.

32-åringen oppga i retten også å være arbeidsledig. I tillegg til dommen i januar har han siden milleniumsskiftet blitt domfelt 13 ganger for grovt bedrageri og grovt tyveri. Mannen er også dømt for vold og trusler mot tidligere kjærester. 

Bedragerimetoden i dommen fra januar var ifølge Oslo tingrett at de blant annet leide fotoutstyr til en verdi av nærmere 300 000 kroner fra en fotobutikk. Så la de ut utstyret for salg på Finn.no.

Like før jul i 2012 bestilte 32-åringen to suiter på et hotell i Hemsedal. Da oppholdet var ferdig stakk han fra regningen på over 41 000 kroner. Nesten ett år senere solgte han en falsk Rolex-klokke på nettet til 48 000 kroner.

De to mennene nekter straffskyld for drap.

SIKTET FOR FORSETTLIG DRAP: Mannen nekter straffskyld.
SIKTET FOR FORSETTLIG DRAP: Mannen nekter straffskyld. Vis mer