SKUTT OG DREPT: Hunntigeren gjemte seg i jungelen i Maharashatra i to år og siden da skal hun ha tatt 13 menneskeliv. Fredag kveld ble hun funnet og drept. Foto: Indian Forestry Department
SKUTT OG DREPT: Hunntigeren gjemte seg i jungelen i Maharashatra i to år og siden da skal hun ha tatt 13 menneskeliv. Fredag kveld ble hun funnet og drept. Foto: Indian Forestry DepartmentVis mer

Tiger drept etter desperat jakt

Hunntigeren skal ha tatt 13 menneskeliv. Fredag kveld ble hun funnet og drept etter en massiv jakt.

Tigeren som skal ha tatt 13 menneskeliv i India, har nå blitt funnet og drept etter et stort omfattende søk fredag kveld.

For to år siden ble det første offeret funnet. Siden da har den nå seks år gamle tigeren vært ettersøkt, skriver BBC.

Gjemte seg i jungelen

Flere tiltak har vært satt i gang siden da for å finne kattedyret.

Forrige måned ble det laget en parfyme i et forsøk på å lure ut hunntigeren som har søkt tilflukt i jungelen i den vestlige staten Maharashatra i to år.

Det omfattende søket inkluderer mer enn 100 kamerafeller, hester og geiter bundet til trær som agn, 24-timers overvåking fra høye plattformer og væpnede patruljer. Dette har pågått de siste to månedene.

PLAGES: En video viser hvordan en dyrepasser, gjentatte ganger, stikker en tiger med en pinne. Dette for at tigeren skal brøle på turistenes bilder. På under en uke er videoen sett over 1,3 millioner ganger. Video: Edwin Wiek/Wildlife Friends Foundation Thailand, Vis mer

Skutt og drept

Et team hadde stasjonert seg i et kjøretøy på en vei der tigeren, kjent som T-1, hadde blitt observert av noen beboere i nærheten.

Det var nær landsbyen Borati at en patrulje fikk kontakt med dyret.

En pil med bedøvelse ble skutt mot tigeren, før et avgjørende skudd ble avfyrt fra cirka ti meters avstand, ifølge myndighetene.

Steve Winter er en av verdens fremste naturfotografer. Her tar han nærbilder av en vill tiger med en spesialbygget robot. Video: National Geographic Vis mer

Drepte tre i august

T-1 har trolig drept ti mennesker i løpet av 20 måneder siden 2016, før hun drepte ytterligere tre til i august i år.

Med mer enn 2200 store kattedyr huser India 60 prosent av verdens tigere.

Flere enn 200 holder til i Maharashatra. Bare en tredjedel av dem holder til i statens 60 beskyttede områder, inkludert parker og reservater.