SJELDENT DYR:  Sumatratigeren er et sjeldent syn ute i det fri. Her et bilde av en annen sumatrisk tiger tatt i dyreparken i Osnabrueck januar 2015. Foto: Friso Gentsch/dpa
SJELDENT DYR: Sumatratigeren er et sjeldent syn ute i det fri. Her et bilde av en annen sumatrisk tiger tatt i dyreparken i Osnabrueck januar 2015. Foto: Friso Gentsch/dpaVis mer

Tiger drepte dyrevokter i New Zealand - avlives ikke

Bekrefter dyreparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag ble en kvinnelig dyrevokter drept av en tiger i New Zealand.

har dyreparken i Hamilton bestemt seg for at den voksne hanntigeren ved navn Oz ikke skal avlives som følge av hendelsen.

Det bekrefter Lance Veervort i Hamiltons byråd som eier dyreparken.

- Vi ønsker å gjøre det klart at vi ikke kommer til å avlive han. På tross av at det er en iboende risiko når dyrevoktere skal omgås med store kattedyr som Oz, så ser vi ikke noen spesiell risiko ved å la Oz leve, sier han ifølge en pressemelding.

Politiet etterforsker nå det som skjedde i Hamilton dyrepark der flere gjester var tilstede da  Oz, som er av dyreparkens fem tigere, angrep den drepte, skriver AP.

Det gjorde at dyreparken ble evakuert. Gjestene har fått tilbud om erstatning for billettutgiftene i etterkant, skriver New Zealand Herald.

- De virket ganske paniske. Jeg trodde at et dyr hadde rømt, noe de tilbakeviste, sier Adam Rich , en av de som var innom New Zealands fjerde største dyrepark samtidig som det hendte, til NZH.

I dagen pressemelding gjør dyreparken det klart at de ikke ønsker å kommentere hendelsesforløpet ytterligere før etterforskningen er avsluttet.

Det er uklart hvor mange som skal ha vært i dyreparken på tidspunktet da tigeren angrep. Ifølge talsmann Jeff Neems tar Hamilton dyrepark årlig i mot rundt 128 000 besøkende.

Dyreparken har rundt 600 eksotiske dyr, deriblant sumatratigeren som angrep dyrevokteren.

Dyret tilhører en truet dyreart som det bare finnes 400 av igjen i det fri.