DREPT: Tigeren Melati ble drept da hun ble introdusert for en potensiell make. Foto: AP Photo / Kirsty Wigglesworth
DREPT: Tigeren Melati ble drept da hun ble introdusert for en potensiell make. Foto: AP Photo / Kirsty WigglesworthVis mer

Tiger drepte utrydningstruet tiger:

Tiger-tragedie i dyrepark i London

Ble drept da de hadde sitt første møte.

Sumatra-tigeren Melati tilhører en utrydningstruet art. Derfor bestemte dyrepasserne i London Zoo seg for å introdusere henne for en potensiell make, i håp om at de to kunne skape nye avkom i dyreparken, melder The Guardian.

Stor risiko

Dyrepasserne hentet inn hannen Asim fra en dansk dyrepark, men advarte mot at det alltid er en stor risiko i møter mellom to voksne tigere fordi de ikke kjenner hverandre.

De bestemte seg derfor for å ta tempen på stemningen mellom de to tigerne før de introduserte dem for hverandre.

- De har lagd lyder som tilsier at de er glade for å se hverandre. Det er fantastisk å se at de er så interesserte i hverandre, sa dyrepasserne i en uttalelse like etter at Asim kom til London Zoo.

Først ti dager seinere fikk Asim møte Melati for første gang, men møtet gikk imidlertid ikke som planlagt.

Barket sammen

Møtet, som fant sted fredag morgen denne uka, startet bra, men seinere barket de to tigerne sammen og ble svært aggressive og voldelige.

- Dyrepasserne prøvde å distrahere tigerne med bruk av høye lyder, bluss og alarmer, men Asim hadde allerede overmannet Melati, skriver dyrepasserne i en uttalelse.

Etter hvert klarte dyrepasserne å bryte inn og legge hanntigeren over i en separat innhegning, men da var det dessverre for seint og Melati var allerede død.

- Sønderknuste

- I dag mistet London Zoo vår kjære sumatratiger Melati. Alle i dyreparken er fortvilet over tapet av Melati, og vi er sønderknuste over det som har skjedd, skriver dyreparken.

Melati ble ti år gammel. I går var Tiger-attraksjonen i dyreparken stengt fordi dyrepasserne ville «fokusere på å ta vare på Asim.»