Tigeren glefset over jentas hode

Seksåring døde da foto-tiger ble skremt av blitz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For to dollar - 12 kroner - kunne du bli fotografert sammen med en spill levende tiger. Inntil i går.

Da ble en av de dresserte foto-tigrene skremt av en blitz, og drepte en seks år gammel jente i en dyrehage i provinshovedstaden Kunming i Yunnan-provinsen i Kina.

I oktober 2005 lanserte Yuantongshan Zoo sitt nye tilbud, som raskt ble en publikumsmagnet.

Lenket med kjetting

Seks dresserte sirkustigere, som riktignok er tett lenket til en betongplatting med kjetting i halsbåndet, har posert lydig fram til januar i år.

Da ble en liten gutt stygt skadd. Tigeren fikk vridd seg og slo klørne i ryggen på en liten gutt.

I går gikk det helt galt. Seks år gamle Ruixin sto sammen med moren og fire andre slektninger bak hodet på tigeren da dyret ble skremt og irritert av blitzen på kameraet til onkelen.


Gapte over hodet
Tigeren fikk snudd seg, grep tak med klørne og glefset over hele hodet til jenta. Fem ansatte i dyrehagen gikk løs på tigeren med stokker og med en stol, men dyret slapp først grepet om jenta etter ett minutt.

 TIGERENS MERKE:  En av de dresserte tigrene fikk tak i denne fire år gamle gutten med klørne i samme dyrehage 15. januar i år. Han slapp med skrekken og et rift i skulderen. Foto: AP/Scanpix.
TIGERENS MERKE: En av de dresserte tigrene fikk tak i denne fire år gamle gutten med klørne i samme dyrehage 15. januar i år. Han slapp med skrekken og et rift i skulderen. Foto: AP/Scanpix. Vis mer

Seksåringen døde seinere på et sykehus i byen.

Også jentas mor ble skadd da hun forsøkte å redde datteren. Tigeren bet henne i hånden, men hun ble ikke alvorlig kvestet.

Nyhetsbyrået AP har forsøkt å komme i kontakt med dyrehagen, men der har ingen tatt telefonen etter dødsulykken.

TIGERKJEFT: Dette er kjeften på en av de dresserte tigrene i dyrehagen. I går glefset en av tigrene over hodet til en seks år gammel jente, som døde av skadene.
SLIK FOREGÅR DET: Slik lanserte dyrehagen sitt nye publikumstilbud i oktober 2005: bli fotografert sammen med en levende tiger for to dollar. Merk kjettingen mellom tigerens hals og plattingen.