Tigeren kåret til verdens favorittdyr

Mer populær enn hunden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tigeren er verdens favorittdyr, mener folk som har deltatt i en avstemning for fjernsynskanalen Animal Planet. Hunden følger på annenplass, viste resultatene mandag.

Mer enn 50.000 seere fra 73 land deltok i avstemningen om hvilket dyr som er best likt. Tigeren vant med 10.904 stemmer, bare 17 flere enn hunden, gikk det fram av resultatlisten på kanalens nettsted animalplanet.co.uk.

- Mange identifiserer seg med tigeren, som er vill og skremmende på utsiden, men edel og forstandig på innsiden. Hunden er på sin side et lojalt og ærbødig dyr som lokker fram de lettere og mer sosiale sider ved mennesket, sier dyreeksperten Candy d'Sa.

Callum Rankine i Verdens naturfond WWF er blant miljøvernerne som hilser resultatet velkommen.

- Hvis folk stemmer på tigeren som sitt favorittdyr, betyr det at de innser disse dyrenes betydning og vil bidra til at de kan overleve, mener Rankine.

Tigeren fikk 21 prosent av stemmene i Animal Planets avstemning. På de neste plassene fulgte hunden med 20, delfinen med 13, hesten med 10, løven med 9 og slangen med 8 prosent av stemmene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer