Tigerens siste år?

BEIJING (NTB): Tigeren er selveste dyrekongen i Kina. Både tigeren og Tigerens år tillegges magiske krefter og har en unik plass i kinesisk tradisjon. Men for tigeren selv er presset blitt for stort. Nå er det rundt 60 ville tigre igjen i hele Kina, og de overlever neppe til neste tigerår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I disse dager feirer kineserne inngangen til Tigerens år, det gjeveste av alle «dyreårene» i den tradisjonelle kinesiske tidsregningen. Tigerens år kommer med 12 års mellomrom, og viraken omkring dette året er enorm. Kinesiske barn får luer og tøysko med tigerhode brodert på for å vokse seg sunne og sterke. På landsbygda er det mange steder fortsatt skikken å gi barna en tigerpute i ettårspresang som skal beskytte barnet mot demoner når det sover.

Fryktet og aktet

Tigeren har til alle tider vært fryktet og aktet over hele Asia for sin styrke, list og skjønnhet. I Kina er et guttebarn som er født i Tigerens år tiltrodd særlige evner til å jage bort onde ånder. Verre har det vært for kvinnene som var født i Tigerens tegn. De kunne få store problemer med å finne seg en mann - ingen mann som ikke selv var tiger ville gifte seg over sin rang.

Men kongen selv, som kineserne kaller tigeren, er i ferd med å lide en ublid skjebne. I år er høyst sannsynlig det siste tigeråret som det ennå finnes ville tigre i Folkerepublikken.

Supertiger

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer