Det danske retailkonseptet TGR anslår videre vekst i år. Foto: Finansavisen
Det danske retailkonseptet TGR anslår videre vekst i år. Foto: FinansavisenVis mer

Tigersprang for dansker i Norge

Det danske retailkonseptet TGR, som i fjor ble omdøpt til Flying Tiger, fortsetter omsetningsveksten i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) TGR Norge ble stiftet i 2011, og har i dag 42 butikker i Norge. Kjeden, som siden 2016 har gått under navnet Flying Tiger, selger rimelige produkter innenfor kategorier som kontor, hobby, kjøkken og leker.

– Vi er annerledes, vi ønsker å gi kundene en opplevelse i butikken ved hjelp av varene og våre ansatte. Vi har 2–300 nye spennende varer hver måned, skriver Linda Meller, driftsansvarlig i Flying Tiger Norge, i en e-post til Finansavisen.

Brorparten av kjedens butikker ligger i Europa, men kjeden er tilstede både i Japan og Sør-Korea. Den første butikken i kjeden åpnet i København i 1995, og den første i Norge i 2011. I Norge etablerte kjeden seks nye butikker i fjor.

Doblet resultatet

Omsetningen økte ifølge avisen med 17 prosent i fjor, fra 187,4 millioner kroner i 2015 til 218,6 millioner. Linda Meller opplyser at de forventer samme omsetningsvekst for 2017.

Det var ingen flying start for Tiger her i landet. I 2013 var bunnlinjen slunken, etter at kjeden åpnet 13 nye butikker, som krevde store investeringer. I årsberetningene de seneste årene påpeker styret at det er blitt foretatt store investeringer i nye butikker.

Fra 2015 til i fjor doblet selskapet derimot overskuddet. Resultatet endte på 4,6 millioner i fjor etter skatt, mot 2,3 millioner i 2015.

– Vi jobber i en flat organisasjon med korte beslutningsveier som gjør at vi kan snu oss raskt, skriver Meller.

I årsberetningen skriver styret at selskapet er fornøyd med årets utvikling, og at de planlegger å åpne flere butikker i 2017. Hittil i år er tre nye butikker blitt åpnet i Norge, i Kristiansund, Sandefjord og Kristiansand.

– Vi ønsker oss en butikk i Alta og en til i Ålesund i år, opplyser Meller til Finansavisen.

Vekstvinner

Ifølge hovedorganisasjonen Virke var Flying Tiger den nest raskest voksende kjeden i norsk handel mellom 2012 og 2016. I denne perioden hadde Flying Tiger en årlig, gjennomsnittlig vekst på 46,6 prosent.

Andre økonominyheter:
Anbefaler salg av Fredriksen-aksje
Her er de mest utsatte yrkene