Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tigerunge født i Kristiansand

I går økte antall dyr i Kristiansand dyrepark med ett stykk nøste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ekte sibirsk tigerunge er født i Kristiansand dyrepark. Klokka 21.05 torsdag kveld kom vidunderet til verden. 1.320 gram og 25 gylne centimeter er de strategiske mål.

Moren er den tre år gamle skotsk-engelske Ryeka og faren er Ulysses, en ekte russer. Begge de sibirske tigrene kom til dyreparken for nøyaktig ett år siden.

- En fantastisk begivenhet! Vi tar dette som et tegn på at dyrene trives. Fødselen gikk fint, og både mor og den nyfødte har det bra. Men faren må holde seg unna en stund, sier administrerende direktør Reidar Fuglestad i Kristiansand dyrepark til NTB.

Skånes

Den historiske fødselen skjedde inne i tigeranlegget i Dyreparken. Dyrepasser Rune Landås var vitne til fødselen, og han er hittil den eneste som har fått se nurket i levende live. Andre får nøye seg med bilder, foreløpig, også direktøren selv.

- Vi vil skåne dyrene mest mulig, derfor blir deler av anlegget stengt en tid framover. Det vil nok gå fire til seks uker før publikum får hilse på tigerungen, sier Fuglestad.

Sibirske tigre føder vanligvis få unger.

- Maksimum tre, men både to og en unge er vanlig, sier direktøren.

Hva skal barnet hete?

Det er første gang i historien at det fødes tigre i Norge. De sibirske tigrene er utryddingstruede dyr, det finnes bare om lag 400 igjen i vill tilstand i hele verden. Dyreparken i Kristiansand er med i et internasjonalt bevaringsprogram for truede dyrearter.

- Vi eier ikke tigrene, de er bare plassert hos oss. Når ungen blir så stor at den skal skilles fra moren, flyttes den til en annen dyrepark, slik at det kan drives videre avl, sier Fuglestad.

Dyreparken griper sjansen til litt ekstra blest, og kommer til å utlyse en navnekonkurranse. Inntil videre blir nok det lille nøstet hetende Tigerjenta.

(NTB)

OM NOEN UKER</B> kan publikum glede seg til å se denne lille tigerungen stabbe rundt i dyreparken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media