Tigerunger får melk fra ei purke

Dyreparken håper det vil gjøre dem roligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Side om side med grisungene får tigerungene die på pattene til purkemammaen. Den utrolige hendelsen utspiller seg i en dyrepark i Thailand. Purka dier to av sine egne unger og er samtidig surrogatmor for tigerungene. Eksperimentet er et forsøk på å gjøre tigerungene mer rolige, ifølge den thailandske veterinæren Soonthon Kamviesek. Han forklarer at purka ikke vil lære tigerungene å jakte eller å bli ville.

I rommet ved siden av tigerungene, bor tigermammaen som passer på purkas seks andre unger. Disse har fått på seg dekken med tigerstriper for å bli godtatt av tigermammaen. Foreløpig har hun ikke spist dem, men tatt seg av dem som sine egne.

Dyreparken har over 400 bengalske tigre, og flere av dem brukes til å gjøre triks foran publikum. Muligens er dette grunnen til at både tigerungene og grisungene er tatt bort fra sine mødre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer