Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiggeforslag latterliggjøres i utlandet: - Behandler fattige som dyr

Omtales internasjonalt.

OMTALES: Den norske regjeringens forslag om å straffe personer som hjelper tiggere får omtale i store deler av utlandet. Her faksimiler fra et utvalg aviser: Independent, Daily Mail og Aftonbladet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.
OMTALES: Den norske regjeringens forslag om å straffe personer som hjelper tiggere får omtale i store deler av utlandet. Her faksimiler fra et utvalg aviser: Independent, Daily Mail og Aftonbladet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Regjeringens lovforslag om et nasjonalt tiggeforbud vekker oppsikt i utlandet. Spesielt at det å hjelpe tiggere med husly, reisepenger eller mat kan bli straffet med inntil ett års fengsel.

«Norge vil FENGSLE personer som tilbyr mat, penger eller husly til hjemløse», skriver britiske Daily Mail.

«Norge vil kriminalisere tiggere og de som hjelper dem», skriver britiske Independent.

Også den arabiske tv-stasjonen Al Jazeera omtaler lovforslaget:

«Mange mener dette straffer de som vil vise generøsitet», skriver tv-stasjonen.

Svenske Aftonbladets kommentator Ehsan Fadakar er sterkt kritisk:

«Det burde ikke være vanskelig å skjønne hvem som står bak dette ondskapsfulle lovforslaget», skriver Fadakar og sikter til Frp og Høyre.

- Dyr Kommentatoren fortsetter:

«Jeg skrev en gang at Norge er et egoistisk land som behandler fattige som dyr. Dessverre ser det ut som jeg får rett igjen. Sist het det at vi svensker ikke kan nok om Frp. Hva er unnskyldningen denne gangen?» skriver Aftonbladets kommentator Ehsan Fadakar.

Lovforslaget om et nasjonalt tiggeforbud er sendt på høring, og det er satt frist til 15. februar for å svare. Forslaget innebærer også at politiet skal ha mulighet for å slå ned på de som aktivt legger til rette for tigging.

Uenighet Flere i Senterpartiet er negative til lovforslaget.

Og nå ulmer det også i Høyre.

To av Høyres egne stortingsfolk ber justisministeren trekke forslaget om et nasjonalt tiggeforbud. De ber om et forslag som ikke straffer dem som gir tiggere en hjelpende hånd. Både Frank Jenssen og Linda H. Helleland sa onsdag til Adresseavisen at justisminister Anders Anundsen (Frp) må trekke det omstridte lovforslaget.

Jenssen sier det nå vil bli en intern oppfølging i Høyre om saken, skriver avisa.

- Det er ikke hverdagskost at vi sier fra på en slik måte, men vi mente at det var viktig å gi et signal til regjeringen om at dette lovforslaget bør revurderes. Det er ingen grunn til å vente med å utarbeide forslaget på nytt, sier Jenssen.