Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Tigger» med kortleser var bokselger

Asker-kvinne misforsto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som tirsdag kveld ringte på hos en kvinne på Slependen i Asker og ble tatt for å være tigger med betalingsterminal, var bokselger.

Ifølge Aftenposten var det en misforståelse som førte til at en bekymret kvinne kontaktet politiet.

Mannen ringte på hos kvinnen i 19.30-tida og fortalte at han kom fra Uganda. Kvinnen skal ha oppfattet at han var student, og at han tigget om penger, før han dro fram en betalingsterminal.

— Dette er nok en beklagelig misforståelse, sier Carlos Tenold, som leder Studentprogrammet hos Norsk Bokforlag.

Han forklarer at forlaget i 45 år har samarbeidet med utenlandske studenter, som reiser rundt på forlagets mopeder og selger bøker om natur og helse.

— I år er det første gang de har med seg betalingsterminal. Og dette har kanskje forvirret noen, sier han til Aftenposten.

Ifølge Tenold får studentene en god provisjon av boksalg, og pengene de tjener, er med på å finansiere studiene deres i Norge.

— I Asker har vi for øyeblikket fire selgere. Tre er fra Uganda og en fra Mosambik. Totalt har vi 58 studenter som jobber som selgere for oss, fra Kristiansand til Tromsø.

Politiet er glad for at saken ble raskt oppklart.

— Vi fikk en melding om den angivelige tiggeren med betalingsterminal tirsdag kveld. Vi har aldri fått slike meldinger før. Nå oppretter vi kontakt med Norsk Bokforlag, slik at vi får full klarhet i dette, sier operasjonsleder Arild Bakken i Asker og Bærum politidistrikt.

(NTB)