Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tigger om å bli pappa

Norges eneste tigerpar er stormforelsket. Tigergutten Ulysses står på flere ganger i døgnet for å bli pappa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN/KRISTIANSAND (Dagbladet): I dyreparken i Kristiansand følger alle spent med hver dag.

En ny yndling kan allerede være på vei. En ekte tigerbaby kan bli en konkurrent til Julius og Kaptein Sabeltann allerede i mai.

De sibirske tigrene som kom til parken i fjor, parer seg hver dag. Tigergutten Ulysses er blitt ivrigere og ivrigere uke for uke. Kona Ryeka er i brunst hver måned og sier ikke nei.

Venter spent på svar

- Om kort tid vil vi få svar på om hun er gravid. Da skulle det eventuelt vært brunsttid igjen, sier parkdirektør Arne Magne Robstad.

Ulysses er bare to og et halv år, men alt tyder på at han nå er blitt kjønnsmoden. Tigergutten har i det siste begynt å markere revir, et tegn på manndom og kjønnsmodenhet.

- Graviditetstida er hundre dager, sier Robstad.

- Har dere allerede bestemt navn?

- Nei, men kanskje det kan skje ved en konkurranse, sier parkdirektøren.

Truet dyreart

Ledelsen i dyreparken vet at en tigerbaby betyr økt besøk og klirrende mynt i kassa. Men mest av alt vil det vise at det sjeldne tigerparet trives i parken på Sørlandet.

Tigrene er på utlån fra en europeisk samarbeidsorganisasjon mellom godkjente dyreparker. Tigerparet er født i fangenskap. Kristiansand dyrepark er også med i et prosjekt som skal verne de sibirske tigrene, som er en truet dyreart.

- Det er bare 200 til 400 igjen av denne arten. Vi deltar i arbeidet med å spre opplysning og finansiere vakthold i Sibir, sier Robstad.

PAR I HJERTER: Tigrene Ulysses og Ryeka i dyreparken i Kristiansand får ikke nok av hverandre. Nå håper parken på avkom før sommerferien.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media