Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tigger pågrepet med seks millioner kroner i kontanter Sverige

En tigger i Sverige er pågrepet og mistenkt for hvitvasking etter at politiet fant seks millioner kroner i kontanter på ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble pågrepet da han tigget etter penger på en skysstasjon i Uppsala mandag.

– Da vi gjorde en nærmere kontroll av mannen, falt det seddelbunker fra mannens jakke. Og det kom bare flere og flere, forteller lokalpolitisjef for Uppsala og Knivsta, Jale Poljarevius, til Upsala Nya Tidning.

Mannen bar også en veske. Politiet anslår at han totalt hadde seks millioner svenske kroner i kontanter på seg da han mandag forsøkte å tigge penger til en bussbillett.

– Dette er en meget merkelig sak. Hvorfor behøver noen som har seks millioner kroner å tigge etter penger til en billett, spør lokalpolitisjefen.

Hvor pengene kommer fra, vet de foreløpig ikke. Det håper de videre etterforskning vil avdekke.

– Men en hver person som går rundt med så mye penger i kontanter vil bli mistenkt for forbrytelser.

Mannen er mistenkt for grovt brudd på hvitvaskingsloven, som vil si at en person forvalter penger som kommer fra kriminell aktivitet. Pengene er beslaglagt.

Aktor Anne Sjöblom opplyser at mannen er av nordisk opprinnelse. De er ikke kjent med at han bruker å tigge etter penger.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!