Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tigger tok fram betalingsterminal

Ikke akkurat «Har du noen småkroner?» ...

UTRADISJONELL: Asker-tiggeren dro fram en betalingsterminal da han skulle overtale en kvinne til å gi fra seg noen småkroner. 
Foto: Morten Holm / SCANPIX
UTRADISJONELL: Asker-tiggeren dro fram en betalingsterminal da han skulle overtale en kvinne til å gi fra seg noen småkroner. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann brukte en utradisjonell metode for å be om penger da han ringte på hos en kvinne på Slependen i Asker tirsdag kveld. Mannen tok fram en betalingsterminal og ba henne bruke bankkortet sitt.

Mannen ringte på hos kvinnen i 19.30-tida og fortalte at han kom fra Uganda. Han pratet engelsk og sa han var student og trengte penger.

- Han tok deretter fram en betalingsterminal og ba kvinnen bruke den for å gi penger, sier operasjonsleder Roar Bjartan i Asker og Bærum politidistrikt.

Men kvinnen fra Slependen lot seg ikke friste til å bruke bankkortet sitt til å gi penger gjennom det politiet karakteriserer som en utradisjonell innsamlingsmetode.

- Det anbefales ikke å gi penger på denne måten, skriver politiet i politiloggen og advarer om risikoen for at bankkort kan bli kopiert eller skimmet, og bankkontoen tømt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media