UTRADISJONELL: Asker-tiggeren dro fram en betalingsterminal da han skulle overtale en kvinne til å gi fra seg noen småkroner. 
Foto: Morten Holm / SCANPIX
UTRADISJONELL: Asker-tiggeren dro fram en betalingsterminal da han skulle overtale en kvinne til å gi fra seg noen småkroner. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

Tigger tok fram betalingsterminal

Ikke akkurat «Har du noen småkroner?» ...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann brukte en utradisjonell metode for å be om penger da han ringte på hos en kvinne på Slependen i Asker tirsdag kveld. Mannen tok fram en betalingsterminal og ba henne bruke bankkortet sitt.

Mannen ringte på hos kvinnen i 19.30-tida og fortalte at han kom fra Uganda. Han pratet engelsk og sa han var student og trengte penger.

- Han tok deretter fram en betalingsterminal og ba kvinnen bruke den for å gi penger, sier operasjonsleder Roar Bjartan i Asker og Bærum politidistrikt.

Men kvinnen fra Slependen lot seg ikke friste til å bruke bankkortet sitt til å gi penger gjennom det politiet karakteriserer som en utradisjonell innsamlingsmetode.

- Det anbefales ikke å gi penger på denne måten, skriver politiet i politiloggen og advarer om risikoen for at bankkort kan bli kopiert eller skimmet, og bankkontoen tømt.

(NTB)