Tigger vant 210 000 på skrapelodd i Sverige

Nå skal den rumenske tiggeren bygge hus for pengene.

IMPULSKJØP:  Den rumenske tiggeren «Lucian» kjøpte et flakslodd på impuls, og vant 210 000 kroner. Nå har han reist fra Sverige og tilbake til romania for å bygge seg et hus. Foto: Andy Prhat / Faktum
IMPULSKJØP: Den rumenske tiggeren «Lucian» kjøpte et flakslodd på impuls, og vant 210 000 kroner. Nå har han reist fra Sverige og tilbake til romania for å bygge seg et hus. Foto: Andy Prhat / Faktum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et impulskjøp av et skrapelodd kan forandre livet til den hjemløse rumenske tiggeren «Lucian» i Sverige.

Etter at en lang dag utendørs var over, gikk han forbi en tobakkskiosk i Gøteborg. Med noen av de 59 kronene han hadde tjent den dagen, kjøpte han et skrapelodd. Han skrapte. Gevinsten var en bil til en verdi av 287 000 svenske kroner.

Det var det svenske gatemagasinet Faktum først fortalte historien om «Lucian», skriver svenske Expressen. De ga ham navnet «Lucian» i sin artikkel om den heldige vinneren.

Valgte penger framfor bil I stedet for bilen, valgte «Lucian» å ta ut premien i penger. Den summen teller 210 000 svenske kroner, og tiggeren har visstnok planene klare for dagen han får dem.

- Jeg vil så gjerne bygge meg et hus hjemme i Romania. Jeg er hjemløs der også, sier han til Faktum, ifølge Expressen.

Bodde under bro Faktum møtte tiggeren i den svenske byen han har tigget i. Det blir ikke spesifisert hvilken by det dreier som om, men «Lucian» skal visstnok komme fra Sibiu i Romania og har bodd med andre tiggere fra samme by under en bro i den svenske byen.

Han hadde vanskelig for å tro at han hadde vunnet, premien. For kona var det enda litt vanskeligere, ifølge Expressen.

- Kona mi tror meg ikke og jeg forstår henne. Jeg kan knapt tro det selv. Da jeg traff tobakkshandleren igjen og han forklarte at jeg hadde vunnet, ble jeg glad. Iblant tror jeg at Gud sendte meg hit, sier han til Faktum.

Reiste til Gøteborg Etter at «Lucian» hadde skrapt fram gevinsten, reiste han til Gøteborg. Nå har «Lucian» reist hjem til sin hjemby i Romania. Det forteller Aaron Israelson, Faktums redaktør til Expressen.

- Han dro tilbake for å opprette en bankkonto. Det har han aldri hatt før og må ha hvis Folkespel skal føre over pengene. For de skal han kjøpe en tomt og bygge et hus for seg og sin familie, sier Israelson til den svenske avisa.

VALGTE PENGER:  Premien var egentlig en bil verdt 287 000 kroner, men «Lucian» valgte heller 210 000 kroner. Foto: Aaron Israelsson / Faktum
VALGTE PENGER: Premien var egentlig en bil verdt 287 000 kroner, men «Lucian» valgte heller 210 000 kroner. Foto: Aaron Israelsson / Faktum Vis mer

Redaktøren fungerte også som tolk da Folkspel ringte lodd-vinneren «Lucian».

- Jeg blir så rørt. Iblant når man ringer til vinnere og forteller at de har vunnet en bil sier de «hva skal jeg med en bil?» Denne mannen er hjemløs og skal bygge hus for pengene. Det er vanskelig å forstå, sa Eva Kåpe ved Folkspel til Faktum etter samtalen med «Lucian», ifølge Expressen.

Kommer tilbake Israelson fikk også en fiste beskjed fra «Lucian» før han satte seg på bussen til Romania, ifølge Expressen.

- Han sa: jeg vil komme tilbake til Sverige fordi landet har vært så god mot meg, men da kommer jeg ikke tilbake som tigger.

KOMMER TILBAKE:  «Lucian» har sagt til Faktums redaktør at han ønsker å komme tilbake til Sverige. Da kommer han imidlertid ikke tilbake som tigger. Foto: Andy Prhat/Faktum
KOMMER TILBAKE: «Lucian» har sagt til Faktums redaktør at han ønsker å komme tilbake til Sverige. Da kommer han imidlertid ikke tilbake som tigger. Foto: Andy Prhat/Faktum Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer