Tigger vant 210 000 på skrapelodd i Sverige

Nå skal den rumenske tiggeren bygge hus for pengene.

IMPULSKJØP:  Den rumenske tiggeren «Lucian» kjøpte et flakslodd på impuls, og vant 210 000 kroner. Nå har han reist fra Sverige og tilbake til romania for å bygge seg et hus. Foto: Andy Prhat / Faktum
IMPULSKJØP: Den rumenske tiggeren «Lucian» kjøpte et flakslodd på impuls, og vant 210 000 kroner. Nå har han reist fra Sverige og tilbake til romania for å bygge seg et hus. Foto: Andy Prhat / Faktum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et impulskjøp av et skrapelodd kan forandre livet til den hjemløse rumenske tiggeren «Lucian» i Sverige.

Etter at en lang dag utendørs var over, gikk han forbi en tobakkskiosk i Gøteborg. Med noen av de 59 kronene han hadde tjent den dagen, kjøpte han et skrapelodd. Han skrapte. Gevinsten var en bil til en verdi av 287 000 svenske kroner.

Det var det svenske gatemagasinet Faktum først fortalte historien om «Lucian», skriver svenske Expressen. De ga ham navnet «Lucian» i sin artikkel om den heldige vinneren.

Valgte penger framfor bil I stedet for bilen, valgte «Lucian» å ta ut premien i penger. Den summen teller 210 000 svenske kroner, og tiggeren har visstnok planene klare for dagen han får dem.

- Jeg vil så gjerne bygge meg et hus hjemme i Romania. Jeg er hjemløs der også, sier han til Faktum, ifølge Expressen.

Bodde under bro Faktum møtte tiggeren i den svenske byen han har tigget i. Det blir ikke spesifisert hvilken by det dreier som om, men «Lucian» skal visstnok komme fra Sibiu i Romania og har bodd med andre tiggere fra samme by under en bro i den svenske byen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.