- Tiggerne utnytter blåøyde nordmenn

Turid Thesen har drevet hjelpearbeid i Romania i over 20 år. Nå er hun lei av tiggere som tror de skal bli rike i Norge.

LEI: Turid Thesen(til høyre på bildet) har drevet hjelpearbeid i Romania i over 23 år. Hun mener tiggerne som kommer hit er frekke. Dette bildet er fra en tur til Romania Dagbladet og Thesen var med på i 2005. Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet.
LEI: Turid Thesen(til høyre på bildet) har drevet hjelpearbeid i Romania i over 23 år. Hun mener tiggerne som kommer hit er frekke. Dette bildet er fra en tur til Romania Dagbladet og Thesen var med på i 2005. Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På mandag reiser hun til Romania for å hjelpe til nok en gang, men tiggerdebatten i Norge gjør henne oppgitt.

- Vi er blåøyde. De reiser hit for å bli rike og de utnytter snillismen. Romfolket som kommer er frekke og intense. Jeg er helt ferdig med tiggerne som er her. Tigging må forbys, sier Thesen til Dagbladet.

- Tiggerne er eliten Det var Ranablad som først fortalte om synspunktene til Turid. Hun hevder at tiggerne som kommer til Norge er selve eliten av romfolket.

- Det er de sterke som kommer. De svake sitter igjen i Romania uten mulighet, eller ønske, om å dra for å tigge. Den siste tiden har jeg sett flotte boliger, nei slott, som skyter opp i fattige deler av landet. Mye av dette er finansiert av pengene som de får fra Norge, sier hun til avisa.

Thesen forteller til Dagbladet at hun mener tiggerne som reiser hit er kyniske.

- De tar med seg gamle og syke mødre for å få sympati. I tillegg klager mange på at ungene ikke får gå på skole, det er løgn. Problemet er at romfolket ikke vil at ungene skal lære seg rumensk på skolene i Romania. Nei, dette er bare tull, sier hun til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer