Tiggerproblem blir kasteball

Statssekretær hos justisdepartementet i Astri Aas-Hansen advarer mot politisk boksekamp om ansvaret for tiggerene.

DÅRLIG Astri Aas-Hansen (Ap), statssekretær i justis-og beredskapsdepartementet, mener det er en dårlig idé å lage politisk kamp ut av et sosialt problem som tigging. Oslo-politikere fra både Høyre og Arbeiderpartiet mener staten er alt for passiv.
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
DÅRLIG Astri Aas-Hansen (Ap), statssekretær i justis-og beredskapsdepartementet, mener det er en dårlig idé å lage politisk kamp ut av et sosialt problem som tigging. Oslo-politikere fra både Høyre og Arbeiderpartiet mener staten er alt for passiv. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Teltleiren utenfor Sofienberg kirke har fått Høyre-Ordfører Fabian Stang til å ønske et forbud mot tigging, mens byrådsleder Stian Berger Røsland fra Høyre mener staten bør bruke sin rett til å frata EØS-borgere retten til å bo i Norge hvis de ikke kan forsørge seg selv. 

- EØS-avtalen sier at hvis disse menneskene ikke kan forsørge seg selv så kan staten vise dem ut. Hvis ikke en ønsker å gjøre dette så må staten finne en annen løsning, mener Røsland.  

En ny meningsmåling, gjort for Dagbladet, viser at tre av fire er enig med Stang om tiggerforbudet.

Begrenset spillerom - Jeg synes det er en fryktelig dårlig idé å gjøre dette om til en politisk boksekamp mellom partier og forvaltningsorganer. Her må vi samarbeide og ha tett dialog for å løse dette problemet, sier Statssekretær i justisdepartementet Astri Aas-Hansen fra Arbeiderpartiet.

Hun mener det skal mye til før staten kan ta fra tiggerene retten til å være i Norge.

- Tigging er en lovlig måte å skaffe seg penger på. Det er først dersom en EØS-borger blir en «urimelig byrde for offentlige velferdsordninger» at oppholdsretten kan bortfalle, sier Hansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer