Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tigging gir to ukers fengsel i Danmark

Det danske Folketinget har bestemt at tigging skal gi to ukers ubetinget fengsel, men stemt ned forslag om å utvise utenlandske tiggere. 

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken begynte med et nødrop fra Københavns overborgermester Frank Jensen om stadig flere hjemløse utlendinger i byens gater, skriver Berlingske.

Nå har Folketinget skjerpet tiggerstraffen til to ukers fengsel, men avvist et forslag fra Dansk Folkeparti om å automatisk utvise utenlandske tiggere.

Tidligere var det mulig å straffe "utrygghetsskapende tigging" med sju dagers betinget fengsel. Loven gjelder tigging i gågater, ved stasjoner, på offentlige transportmidler og i eller ved supermarkedet.

Hjemløse Marlene Malle Granlid er en av ti hjemløse dansker som har demonstrert mot lovforslaget i 17 dager. Hun sier til Berlingske at hun frykter loven vil kriminalisere alle hjemløse.

Justisminister Søren Pape Polsen sier at loven skal gjelde i tre år og at Folketinget må vedta den på nytt hvis problemet vedvarer.

Regjeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti stemte for hasteloven, mens venstresiden, Enhedslisten, SF, Alternativet og De Radikale stemte imot. De ønsker heller å hjelpe tiggere med overnatting, legehjelp og støtte til frivillig hjemreise.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!