PÅ RØMMEN: Tigeren er i tilsynelatende i god form til tross for at dyrepasserne har skutt den med en bedøvelsespil. To tigre skapte panikk blant dyrehagegjestene da de klarte å snike seg ut av inngjerdingen sin i Assam State-dyrehagen i Guwahati i India i dag. Foto: REUTERS/SCANPIX
PÅ RØMMEN: Tigeren er i tilsynelatende i god form til tross for at dyrepasserne har skutt den med en bedøvelsespil. To tigre skapte panikk blant dyrehagegjestene da de klarte å snike seg ut av inngjerdingen sin i Assam State-dyrehagen i Guwahati i India i dag. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

Tigre på rømmen skapte panikk i dyrehage

Tok tre timer før bedøvelsen virket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): To fullvoksne tigre skapte fullstendig panikk for 10 000 dyrehagegjester da de klarte å komme seg ut av innhengningen deres i Assam State-dyrehagen i Guwahati i India i dag, skriver The Times of India.

De glupske kattedyra snek seg ut av jernburet da tre dyrepassere måtte åpne den ene døra under vedlikeholdsarbeid.

- De to tigrene kom seg ut og gikk bedagelig rundt i dyrehagen til stor forskrekkelse og frykt for de besøkende, sier dyrepasser Narayan Mahanta.

Dyrehagen ble umiddelbart evakuert og arbeidet med å finne og fange dyra begynte. Den ene ble skutt med en bedøvelsespil ganske tidlig mens den lå og slappet av ved et basseng.

En stund senere ble den andre skudd, men det  skulle gå tre timer før begge var såpass sløve av bedøvelsen at de kunne fraktes til sikkerhet for seg selv og andre, opplyser Mahanta, som opplyser at episoden vil bli gransket.

Studenten Arun Das var bare seks meter fra en av tigrene.

- Det var kjempeskremmende å se de gå majestetisk forbi og vi bare løp for livet, sier Das.

I 2007 ble en 50 år gammel mann drept av en tiger i den samme dyrehagen da mannen gikk over en barrikade for å sikre seg et så godt fotominne som mulig av dyrene, skriver avisa.