Tigrene legger ned våpnene

Tamiltigrene har i dag erklært ensidig våpenhvile. Myndighetene på Sri Lanka avfeier det som "en vits".

OVERGIR SEG: Tamiltigrene ber nå om våpenhvile på Sri Lanka. Her inntar soldater fra regjeringsstyrkene områder som tidligere var kontrollert av Tamiltigrene. Foto: EPA/SCANPIX
OVERGIR SEG: Tamiltigrene ber nå om våpenhvile på Sri Lanka. Her inntar soldater fra regjeringsstyrkene områder som tidligere var kontrollert av Tamiltigrene. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en e-post til Associated Press (AP) søndag, erklærer de tamilske opprørerne at alle militære operasjoner vil bli "avsluttet med umiddelbar virkning".

Samtidig ber rebellene om at det internasjonale samfunn legger press på regjeringen for å få en slutt på kampene.- Den humanitære krisen kan bare bli overvunnet om det erklæres en våpenhvile med øyeblikkelig virkning, heter det i meldingen.

- Må overgi segDe tamilske tigrene er etter harde kamper med regjeringsstyrkene den siste tiden presset tilbake på et svært lite område nordøst på øya. Her skal 50 000 sivile være fanget i stridighetene, og en sultkatastrofe truer.

Men Sri Lankas forsvarsminister avviser våpenhvilen som en vits.

- De kjempet ikke mot oss. De løp fra oss, sier Gotabaya Rajapaksa til AP.- Det er ikke behov for noen våpenhvile. De må overgi seg. Det er det hele, legger han til.

- UvanligIfølge Sky's Asia korrespondent Alex Crawford er det uvanlig at tamiltigrene avslutter militære handlinger på denne måten:

- De pleier ikke å gi opp, og i hvert fall ikke uten en siste stor innsats, sier Crawford. for innhold

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.