Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tikiri (70) døde etter å ha skapt raseri

For omkring en måned siden skapte bilder av elefanten Tikiri (70) raseri. Nå melder organisasjonen «Save Elephant Foundation» at hun har gått bort.

UNDERERNÆRT: Bilder av den alvorlig underernærte elefanten Tikiri skapte raseri i august. Foto: AFP / NTB Scanpix
UNDERERNÆRT: Bilder av den alvorlig underernærte elefanten Tikiri skapte raseri i august. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Tirsdag kveld kunne organisasjonen «Save Elephant Foundation» meddele den triste nyheten om at elefanten Tikiri (70) er død.

Elefanten var alvorlig underernært fram til den gikk bort.

- Det er både sorg og lettelse. Det skjærer i hjertet å tenke på henne, skriver organisasjonen på Facebook.

- Tikiris lidelse er over. Hennes sjel er nå fri. Hun kan ikke utsettes for mer skade. Hvil i fred, Tikiri. Aldri se tilbake på denne verdenen som var så ondskapsfull mot deg og dine venner, skriver de.

ANGREP: En elefant gjør plutselig helomvending etter å bli jaget vekk fra veien. Video: Newsflare Vis mer

Skapte raseri

Det var i august at dyrevernorganisasjonen delte bildene av Tikiri som skapte raseri. Organisasjonen skrev at Tikiri til tross for å være utsultet, måtte jobbe under festivalen Kandy Esala Peraher i Sri Lanka tidligere i år.

Organisasjonen hevdet at Tikiri i ti døgn måtte gå flere kilometer i røyk og fyrverkeri fra tidlig om morgenen til seint om kvelden.

- Ingen ser hennes utmagrede kropp på grunn av kostymet. Ingen ser at hun har problemer med å gå fordi beina hennes er i lenker, skrev organisasjonen.

Tok grep

KAOS: Under en buddhistisk markering på Sri Lanka gikk det galt. Video: AP. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Jayantha Jayewardene, ekspert på asiatiske elefanter, uttalte til nyhetsbyrået AFP at elefanten var alvorlig underernært og døden nær.

- Dette burde aldri vært tillatt, sa han.

Tusenvis av mennesker reagerte med avsky. I tillegg ble de opprettet nettkampanjer hvor 20 000 mennesker hadde bidratt med sin signatur bare dager etter at innlegget ble publisert.

Raseriet fikk festivalarrangørene til å ta grep. Sjefansvarlig ved tempelet som arrangerte festivalen, Pradeep Nilange Dela, kunngjorde at Tikiri slapp å delta på festivalens siste dag.

PHUKET: Elefanten danser til «rave»-musikk for å underholde turister i Phuket Zoo i Thailand, nå er han død. Reporter: Mariann Habbestad. Video: Moving Animals. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media