Ny TikTok-trend

TikTok-fenomen skaper bekymring

Det dukker opp nye fenomener på det sosiale mediet TikTok hver eneste dag. Hvis man vil hive seg på den siste, «The Silhouette Challenge», bør man tenke seg godt om, mener ekspert.

POPULÆRT: TikTok er et sosialt medie som har blitt enormt populært verden over de siste årene. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration
POPULÆRT: TikTok er et sosialt medie som har blitt enormt populært verden over de siste årene. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TikTok er et populært sosialt medium, som er i bruk over hele verden. På plattformen deler brukere korte videoer av nesten hva som helst. Alt fra humor og dansing, til sang, miming og mye mer.

Medietilsynet skriver at så mange som 65 prosent av alle norske barn mellom ni til 18 år bruker TikTok i Norge, og presiserer med det at det sosiale mediet er veldig populært for den yngre målgruppen.

Dette på tross av at aldersgrensen for en egen bruker er 13 år.

Det dukker daglig opp nye fenomener på det sosiale nettverket og nå har et av dem kommet i søkelyset. Flere internasjonale medier, blant annet Insider, skriver at den nyeste trenden, «The Silhouette Challenge», gir grunn til bekymring, om feil person ser videoen din.

Fjerner filteret

«Silhuette-utfordringen» utføres ved at personer først poserer foran kamera i et koselig antrekk og uten filter. I det neste sekundet endrer filteret seg, og da får videoen et rødt filter hvor personen i videoen blir en svart skygge.

Mange personer legger ut denne utfordringen iført veldig få klesplagg. Noen har på seg undertøy, mens andre utfører «utfordringen» splitter naken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer