Mueller-rapporten

Til angrep: - Alt jeg vil er at rapporten blir frigitt

Kongressen får enn så lenge ikke se hele Mueller-rapporten. Donald Trump jubler over det han kaller en «fullstendig frifinnelse».

VIL SE ALT: Leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, får enn så lenge ikke lese hele Mueller-rapporten. Foto: REUTERS/Leah Millis
VIL SE ALT: Leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, får enn så lenge ikke lese hele Mueller-rapporten. Foto: REUTERS/Leah Millis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For andre gang skal Republikanerne ha stemt ned Demokratenes ønske om å se hele den mye omtalte Mueller-rapporten. Det melder Reuters.

Det er bare noen dager siden at Robert Mueller etter en lang etterforskning leverte sin rapport. Mueller kan i den ikke bevise at Trumps valgkampstab eller medarbeidere har konspirert eller koordinert med Russland i forsøk på å påvirke presidentvalget i 2020.

Justisminister William Barr har gjennomgått rapporten, og lagt fram et sammendrag for Kongressen. Men Kongressen er altså langt fra fornøyde med å måtte nøye seg med det.

Bernie Sanders, som har offentliggjort at han stiller som kandidat til presidentvalg i 2020, var raskt ute:

«Jeg vil ikke bare se et sammendrag av rapporten. Jeg vil se hele den jævla rapporten.»

Vil se alt

Han får støtte av lederen for Representantenes hus, Nancy Pelosi. Hun mener nemlig at Barr er inhabil i saken, og mener sammendraget gir like mange spørsmål som svar.

- Alt jeg ønsker, er at hele rapporten blir frigitt, sier Pelosi ifølge NTB.

Tidligere i måneden stemte Representantenes hus for offentliggjøring. vedtaket ble gjort med 420 mot 0 stemmer. Seks demokratiske komitéledere i Huset har skrevet brev til Barr og sagt at sammendraget hans ikke er tilstrekkelig. De ber om å få hele rapporten innen tirsdag 2. april. De vil også ha underlagsmaterialet rapporten er basert på, skriver NTB.

Republikanere i Kongressen mener de bør legge saken bak seg.

- Dette er et avsluttet kapittel. Det er på tide å gå videre, sier Kevin McCarthy, som er gruppeleder for republikanerne i Representantenes hus. Hans nestleder Steve Scalise mener på sin side at demokratene ikke er interessert i å få fram fakta.

Trump varsler «hevn»

Mandag kveld snakket Trump fra Det ovale kontor.

- Det er mange der ute som har sagt noen veldig, veldig onde ting. Veldig slemme ting. Jeg vil egentlig si forræderiske ting, ting som taler mot landet vårt, sier Trump ifølge BBC.

Videre varlser han at disse skal «ses nærmere på» og at han har «fulgt med på dem i lang tid».

- De har løyet for Kongressen, mange av dem, dere vet hvem de er. De har gjort så mange onde ting. Det var løgn. Vi kan aldri la dette skje med en president igjen. Det mener jeg, sier Trump.

Kort tid etter at sammendraget ble offentliggjort, ga Donald Trump en uttalelse til pressen. Da var han krystallklar på at det ikke fantes noen bevis mot ham, og langet ut mot etteforskningsledelsen.

- Det er en skam at landet vårt måtte gå gjennom dette. Det er en skam at presidenten deres måtte gå gjennom dette, selv før jeg ble valgt.

Her kan du lese brevet fra Barr i sin helhet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer