Ted Cruz ut mot SMS-lekkasjer

Til angrep: - Ikke vær drittsekker

Ted Cruz forbanna etter SMS-lekkasjer.

DRO PÅ REISE: Kritikken fortsetter å hagle mot senatoren Ted Cruz fra Texas. Video / foto: NTB. Vis mer
Publisert

Det har blåst storm om ørene på den republikanske senatoren Ted Cruz etter det som ble en svært kort ferietur til Cancun i Mexico i forrige uke.

Det mens hjemstaten hans Texas i USA var rammet av et ekstremvær som førte til katastrofetilstander, og rundt 70 personer døde som følge av kulda her og i andre delstater i det sørlige og midtre USA.

Reisen har derfor skapt stor oppstuss. I ettertid har tekstmeldinger der kona planlegger reisen, lekket. Lekkasjene får nå det glatte lag av senatoren.

- Her er et forslag: Bare ikke vær drittsekker. Du vet... behandle hverandre som mennesker som har noenlunde respekt seg imellom, sier Cruz i podkasten «Ruthless», gjengitt av MSNBC.

FORVIRRET: Trumps forsvarsadvokat forstår ikke hvorfor senatet ler av ham. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: AP. Vis mer

Tekstmeldingene

De nevnte tekstmeldingene ble sendt i en gruppesamtale, skriver Business Insider. Tekstmeldingene ga inntrykk av at oppholdet skulle være fram til søndag.

- Noen som kan eller vil dra av gårde for resten av uka? Vi drar kanskje til Cancun, skrev Cruz' kone Heidi i en gruppetekstmelding, ifølge New York Times.

Videre kom hun med flere detaljer rundt reisen, som skal ha gått til hotellet Ritz Carlton i Cancun.

La skylda på døtrene

Ifølge Cruz er det de to unge døtrene på ti og tolv år som var årsaken til turen. I en uttalelse til mediene torsdag sier senatoren nemlig at det var døtrene som spurte om å få reise på tur med vennene fordi skolene ble stengt denne uka.

- Jeg ville være en god far og fløy ned med dem i går kveld, og jeg flyr tilbake i ettermiddag, skrev Cruz i uttalelsen, ifølge CNN.

Mens Cruz reiste på ferie, slet millioner av mennesker i Texas. I flere dager var hundretusenvis av folk i Texas uten strøm. I tillegg har det oppstått en stor krise med vannsystemet flere steder.

I sin uttalelse opplyser Cruz at han og familien også er blant dem som mistet strøm og varme.

- Det (reisen, red. anm.) var åpenbart en tabbe. I etterpåklokskapens lys ville jeg ikke ha gjort det, sa Cruz til pressen ved ankomst USA.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer