Til angrep etter Hitler-kobling

- Jeg har ikke ord, sier Siv Jensen om beskrivelsen av hennes parti. Antirasistisk senter har beklaget og slettet innholdet.

KREVER REGJERINGENS INNGRIPEN: Frp-leder Siv Jensen er rasende etter omtalen av hennes parti på en undervisningsnettside. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KREVER REGJERINGENS INNGRIPEN: Frp-leder Siv Jensen er rasende etter omtalen av hennes parti på en undervisningsnettside. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som Dagbladet skrev tidligere i dag, har nettsiden aldrimer22juli.no omtalt Frp som et parti med fascistiske røtter.

«Det norske Fremskrittspartiet har slektskap til de nordiske fascistoide partiene, og har fascistiske trekk, men kan ikke regnes som et fascistisk parti. Blant annet mangler partiet for eksempel de sterke nasjonalistiske og autoritære trekkene», sto det på sidene.

Omtalen ble fjernet i dag etter at media tok saken opp, og sto like under et bilde av Hitler og Mussolini.

- Jeg har ikke ord

Frp-leder Siv Jensen er rasende.

- Jeg har ikke ord! Man kan veldig lite både om fascisme og liberalisme når man beskylder et liberalistisk parti for å være fascistisk. Dette er lavmål selv fra Antirasistisk senter, sier Jensen til Dagbladet.

Aldrimer22juli.no har fått økonomisk støtte fra Utdanningsdirektoratet, og drives av Antirasistisk senter. Nettsiden skal være en undervisningsportal for barn på alderstrinnene 8.til 10. klasse.

- Det er selvsagt bra at teksten nå er fjernet. Men det sier dessverre svært mye om Antirasistisk senter at de i det hele tatt har publisert noe slikt på en nettside, som på toppen av alt er beregnet på skoleelever, sier Siv Jensen videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer