Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Til angrep etter Hitler-kobling

- Jeg har ikke ord, sier Siv Jensen om beskrivelsen av hennes parti. Antirasistisk senter har beklaget og slettet innholdet.

KREVER REGJERINGENS INNGRIPEN: Frp-leder Siv Jensen er rasende etter omtalen av hennes parti på en undervisningsnettside. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KREVER REGJERINGENS INNGRIPEN: Frp-leder Siv Jensen er rasende etter omtalen av hennes parti på en undervisningsnettside. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Som Dagbladet skrev tidligere i dag, har nettsiden aldrimer22juli.no omtalt Frp som et parti med fascistiske røtter.

«Det norske Fremskrittspartiet har slektskap til de nordiske fascistoide partiene, og har fascistiske trekk, men kan ikke regnes som et fascistisk parti. Blant annet mangler partiet for eksempel de sterke nasjonalistiske og autoritære trekkene», sto det på sidene.

Omtalen ble fjernet i dag etter at media tok saken opp, og sto like under et bilde av Hitler og Mussolini.

- Jeg har ikke ord

Frp-leder Siv Jensen er rasende.

- Jeg har ikke ord! Man kan veldig lite både om fascisme og liberalisme når man beskylder et liberalistisk parti for å være fascistisk. Dette er lavmål selv fra Antirasistisk senter, sier Jensen til Dagbladet.

Aldrimer22juli.no har fått økonomisk støtte fra Utdanningsdirektoratet, og drives av Antirasistisk senter. Nettsiden skal være en undervisningsportal for barn på alderstrinnene 8.til 10. klasse.

- Det er selvsagt bra at teksten nå er fjernet. Men det sier dessverre svært mye om Antirasistisk senter at de i det hele tatt har publisert noe slikt på en nettside, som på toppen av alt er beregnet på skoleelever, sier Siv Jensen videre.

Antirastisk senter har beklaget omtalen de har gitt Fremskrittspartiet.

- Referansen til Frp er fjernet nå. Frp hører ikke hjemme i en artikkel om fascisme. Vi forstår at det kan leses verre enn personen som skrev det, tilsiktet. Vi besluttet derfor umiddelbart å fjerne det straks noen kontaktet oss om dette. Vi beklager selvsagt. Vi er i mange tilfeller kritiske til både retorikk og politikk fra Frp, men dette fortjener de ikke, sa Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk Senter til Dagbladet tidligere i dag.

Ber regjeringen følge opp

Siv Jensen krever at regjeringen nå følger opp saken.

- I og med at Utdanningsdirektoratet har gitt støtte til prosjektet, og at det brukes i undervisningssammenheng, forventer jeg kunnskapsministeren raskt vil følge opp saken. Det er helt meningsløst at det gis offentlig støtte til å feilinformere norske skoleelever. Å sette organisasjoner med en slik politisk slagside til å lage undervisningsmateriell er uakseptabelt, sier Frp-lederen.

Pengekonsekvens

Siv Jensens partifelle, Jon Engen-Helgheim, forteller Dagbladet at tabben til Antirasistisk senter kan få økonomiske konsekvenser.

- Den støtten som gis skal selvfølgelig gå til formålet. Her har de brukt offentlige midler på det som ikke er formålet, men til å spre løgnaktig propaganda om politiske partier. Det må tas opp til vurdering.

- Dette er såpass alvorlig at vi ikke kan slå oss til ro med at de beklager. Det er ikke et arbeidsuhell å brunbeise et parti på denne måten. Det skjer ikke ved et uhell. Dette føyer seg inn i mye av retorikken og tangegodset Antirasistisk senter sprer, sier Helgheim.