VIL RYDDE OPP:  Per Sandberg, leder av Stortingets Justiskomité, vil ha fakta på bordet, og reiser til Brasil for å finne ut hvorfor norske forretningsmenn er siktet for organisert kriminalitet. Foto: Steinar Buholm
VIL RYDDE OPP: Per Sandberg, leder av Stortingets Justiskomité, vil ha fakta på bordet, og reiser til Brasil for å finne ut hvorfor norske forretningsmenn er siktet for organisert kriminalitet. Foto: Steinar BuholmVis mer

Til Brasil for å rydde opp

Per Sandberg, leder av Stortingets justiskomité, reiser til Brasil for å rydde opp i rotet og for finne ut hvorfor en rekke nordmenn er siktet for mafiavirksomhet i Natal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Over 100 norske statsborgere har fått leilighetene de har kjøpt beslaglagt i Brasil.

Årsaken til at politiet i Brasil har beslaglagt eiendommene er — etter at de har samarbeidet med Økokrim og seksjonen for Organisert kriminalitet i Oslo — mener nordmenn er innblandet i organisert kriminalitet.

Flere norske forretningsmenn er siktet for mafiavirksomhet og grov økonomisk kriminalitet i delstaten Rio Grande do Norte.

Politiet i Brasil mener nordmennene er en del av den kriminelle pakistanske innvandrergruppa B-gjengen i Oslo.

- Må ryddes opp
I over tre år har forretningsmennene og de norske leilighetseierne ikke fått disponere verdiene sine. Saken etterforskes fortsatt av politiet i Brasil.

Både NRK Trøndelag og Dagbladet har i en rekke reportasjer satt søkelyset på behandlingen de norske statsborgerne har vært utsatt for.

Nå tar Fremskrittspartiets nestformann og leder av Stortingets Justiskomité, Per Sandberg, bestemt seg for å at affære.

- Jeg har tidligere tatt opp saken både med justisminister Knut Storberget og ledelsen i Økokrim, sier Per Sandberg.

- Hvis det er slik at årsaken til at nordmennene har havnet i problemer kan spores tilbake til norske myndigheter og opplysninger fra Norge, må vi gjøre det som er nødvendig for å rydde opp, sier Per Sandberg til Dagbladet.

Til Brasil
Lederen for Stortingets Justiskomité har bestemt seg for å reise til Brasil, hvor han vil møte myndighetene i landet.

- Jeg vil møte dommeren som leder etterforskningen, og finne ut hva som har skjedd og hvorfor, sier Per Sandberg.

I et brev til justisminister Knut Storberget skriver Sandberg at han har mottatt informasjon som tyder på at norske justismyndigheter jevnlig har sendt rapporter til politiet i Brasil fra 2003. Disse rapportene skal være knyttet direkte til siktelsene mot de norske statsborgerne.

- Hvis dette er tilfellet vil jeg vite omstendighetene rundt denne korrespondansen, sier Per Sandberg.