Til bunns i saken

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vi registrerer at politiet har henlagt Amal Adens anmeldelse av sin tidligere arbeidsgiver Human Rights Service, angivelig fordi de mangler kapasitet til å etterforske saken. Aden anmeldte i juli HRS for blant annet ulovlig overvåkning og brudd på arbeidsmiljøloven. Hun hevder HRS har presset og spredd rykter om henne, og gjort skjulte lydopptak. Dette er alvorlige anklager, rettet mot en av landets mest innflytelsesrike lobbyorganisasjoner. Det er tredje gang HRS utsettes for sterke beskyldninger fra tidligere samarbeidspartnere, og det er svært vesentlig for offentligheten å få klarhet i om organisasjonen benytter seg av ulovlige metoder. En politietterforskning ville gitt svar på dette, det er derfor beklagelig at saken er henlagt.

Henleggelsen øker også presset på Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, som har fått ansvaret for å behandle klagen Aden parallelt har sendt til myndighetene. Nå blir det opp til direktoratet å komme til bunns i denne betente saken. Vi forventer at prosessen blir gjennomført så grundig og raskt som mulig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer