Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

'Til disposjon' for lederkrig

Lederkrigen i Arbeiderpartiet skal fortsette til høstens landsmøte. Og i to år til, hvis Thorbjørn Jagland får det som han vil. Derfor 'stiller han seg til disposisjon', en ørliten taktisk retrett fra varselet om å kuppe landsmøtet allerede i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter dagens sentralstyremøte fant de sammen i Knut Olsens tv-studio. Jens fikk snakke ubrutt i ti minutter. Da så Thorbjørn direkte plaget ut.

Hvis de to er bestevenner, håper jeg de har med eskorten i vennemiddagene.

Og hvis de er enige om den politiske kursen, må den være trukket opp på en globus.

Fra drivhuset

To sosialøkonomer som har tilbrakt hele livet i det politiske drivhuset. Uten evne til å begeistre eller overbevise. I sin offentlige rolle uten særlig humor eller påfallende selvironi.

  • En partiformann som helst skylder på andre når det går galt. En tidligere statsminister som forveksler politikk med statsbudsjettets aritmetikk.
  • En garantist for at ikke heltidspampene fra Kommuneforbundet ikke skal flykte til SV og en urbandemokrat som skal hindre at de velutdannede stikker til Høyre.

    Hjelper ikke


    Jeg tror ikke det hjelper dem å legge ansiktet i triste folder og snakke medfølende om 'Fattig-Norge'. Det er minst like mange velgere som mener velferden er for god.

    I Tyskland, England og USA har Aps forbundsfeller gjenerobret makten ved tøffe oppgjør med utbrukte ideer.

    En ny ledelse, uten disse to, kunne kanskje lykkes med det samme.

FRED? Dagens sentralstyremøte i AP endte i alt annet enn avklaring om lederspørsmålet.
Hele Norges coronakart