Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Til England med dyrelik i lasten

Etter ett års knallhard jobbing er det endelig klart for Seigmen-lansering i Storbritannia. «Opera For Crying Machinery» heter EP-en som mandag 7. april sendes ut på det prestisjetunge britiske platemarkedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med i lanseringspakka er en video til låta «Give» (kjent som «Metropolis» i norsk versjon).

Regissør Marius Holst bak videoen tar i bruk parterte dyrekadavre som en av effektene. I videoen drar også Seigmen på en dyster biltur med en eldre kvinne. Hun ranes og ender til slutt sine dager i en søppelsekk.

- Makaber

- Videoen er ikke akkurat koselig, men vi valgte å gi Marius Holst helt frie tøyler, kommenterer Sony Musics Harald Wiik, som står ansvarlig for Englands-lanseringen av Seigmen.

Holst selv sier dette om den kraftige videoen til «Give»:

- Seigmen lager voldsom og mørk musikk. Derfor passet det med noen slike gotiske horrorbilder i videoen.

Marius Holst betegner «Give»-videoen som makaber.

- Men det overlates egentlig til fantasien hva som skjer. Det er det vi ikke viser som er det pirrende. Jeg kan godt innrømme at det er en litt ubehagelig stemning i filmen, men jeg vil ikke si at den er voldsforherligende. Samtidig er vel dette absolutt ikke noe for barn, understreker Holst.

Tar seg en røyk

Harald Wiik har fått blandede reaksjoner på «Give»-videoen.

- En sa han likte den veldig godt, på samme måte som han var veldig glad i «Exorcisten». Amerikanerne reagerte ikke på dyrekadavrene. De likte derimot dårlig at en av Seigmen-gutta tar seg en røyk i en av scenene.

Wiik har jobbet knallhardt for å få til en Seigmen-lansering i England. Det er svært sjelden at norske artister får en sjanse på det proteksjonistiske engelske markedet.

- Det er mye vanskeligere å få ut ei skive i England enn i Japan, understreker Wiik. To ganger har representanter for Sony Music i England kommet til Norge for å se Seigmen live. De har likt det de har sett, og resultatet er at engelskmennene har lagt penger på bordet slik at «Opera For Crying Machinery» nå dukker opp i engelske platebutikker.

Plata er laget spesielt for det engelske markedet, og vil ikke bli gjort tilgjengelig her hjemme. De fem låtene på plata er en ny versjon av Propagandas «P-Machinery», og nye engelskspråklige utgaver av Seigmens egne «Give», «Octopus», «Toys» og «In Oblivion».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media