VENTER PÅ STORMEN: Guri Venstad (25) og kjæresten Pål Sindre Brunstad (25) har opplevd en dramatisk uke i New York. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
VENTER PÅ STORMEN: Guri Venstad (25) og kjæresten Pål Sindre Brunstad (25) har opplevd en dramatisk uke i New York. Foto: Vegard Kristiansen KvaaleVis mer

Til et New York i kaos

Siden Guri Venstad flyttet til New York forrige søndag, har hun opplevd et jordskjelv. Deretter kom orkanen Irene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Starten på New York-oppholdet har blitt svært annerledes enn 25-åringen  fra Norge hadde forestilt seg. Hun hadde gledet seg lenge til å begynne på en mastergrad på School of Visual Arts på Manhattan.

- Det har vært ganske mye mer dramatisk enn forventet. Det er en litt spesiell stemning her. Alle er så satt ut av orkanen, forteller Venstad.

Tøff uke Denne uka har hun kjæresten Pål Sindre Brunstad (25) på besøk i en midlertidig leilighet i Brooklyn mens de har lett etter permanent sted for henne å bo. Uka som skulle bli en kombinert kjærlighetsferie og leilighetsjakt, har i stedet blitt en uke preget av naturkreftene, og med et New York i kaos.

- Vi har det fint, men det er klart vi bekymrer oss som alle andre her, sier Venstad.

Først kom jordskjelvet som skapte tilløp til panikk i byen onsdag.

- Jeg satt på t-banen og merket ikke så mye selv, men da jeg kom opp på gata, var alle i sjokk. Alle lurte på hva det var som hadde skjedd, og det føltes dramatisk. Heldigvis ble det ingen store skader, sier Venstad.

Så kom beskjeden om at den voldsomme orkanen Irene var på vei.

- Først tenkte jeg at det var litt hausset opp. Men nå, når alt stenger og folk hamstrer inn mat og vann, så ser vi jo hvordan det påvirker mange. Alle snakker om det. Det er mye usikkerhet, og det virker som de fleste prøver å være føre var, sier Venstad.

Fest på Skype Med orkanen har New York i praksis stengt fullstendig. 370 000 mennesker er evakuert. All kollektivtrafikk er stanset. Bruene inn til Manhattan er stengt.

Venstad og kjæresten planlegger å gå i dekning i leiligheten i Brooklyn mens orkanen herjer. På stuegulvet ligger en diger bjørnefell og holder vakt.

- Vi bor i et murhus som virker ganske solid, men det er klart vi er spente på hvordan dette går, sier Venstad.

Lørdag kveld deltok de på en fest i Trondheim via Skype.

På kjøkkenet har de, takket være huseieren, en stor mengde frokostblandinger som de kan overleve på lenge. I tillegg har de kjøpt inn ekstra vann og mat.

Venstad er dessuten glad hun klarte å skaffe seg en leilighet allerede torsdag.

- Hvem vet hvordan det kommer til å være her i byen til uka. Mange har avlyst visninger jeg hadde tenkt å gå på i helga, så jeg er veldig glad jeg klarte å vinne meg en leilighet å flytte inn i fra 1. september, sier Venstad.

I dag skulle hun ha hatt første dag på skolen, men det er utsatt til tidligst i morgen.

Kjæresten skulle også egentlig ha fløyet hjem til Norge i dag, men flyet hans blir etter all sannsynlighet innstilt slik at han må være litt lenger.

- Akkurat det er ikke så ille, sier Brunstad og smiler.

HAMSTRET: Guri Venstad planlegger å leve på frokostblandinger en stund dersom orkanen Irene gjør det umulig å komme seg ut for å handle. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
HAMSTRET: Guri Venstad planlegger å leve på frokostblandinger en stund dersom orkanen Irene gjør det umulig å komme seg ut for å handle. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale Vis mer