Til fjells for å fri

Forlovelsen som sjarmerte alle var regissert ned til minste detalj. Slottet har visst om planene i flere uker. Prinsesse Märtha Louise har lenge visst at Ari skulle fri til henne, spenningen lå i hvordan. Han valgte å strø liljer i en sti fram til peisestua.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seint onsdag kveld satte prinsesse Märtha Louise seg inn i en svart politibil utenfor sitt hjem i Oslo. Sammen med sin Ari reiste hun opp til Kongsseteren. Begge visste hva som skulle skje. I løpet av de neste timene skulle Ari be Märtha om hennes ja.

Intens planlegging

På Slottet har forlovelsen vært kjent i nær fjorten dager. Dagbladet har den siste uka vært i kontakt med ansatte ved Slottet som har bekreftet at en forlovelse var nær forestående.

Hoffsjef Lars Petter Forberg og hans aller nærmeste medarbeidere har de siste dagene jobbet hektisk med planleggingen. Bare disse har visst om selve tidspunktet for annonseringen.

Det var viktig for Slottet å begrense til et minimum hvem som skulle vite tidspunktet. Spesielt etter at Slottet den siste uka er konfrontert med at ryktene alt var ute i mediemiljøet.

En svært sentral kilde sier: - Vi følte at vi klarte å håndtere forlovelsen mellom kronprins Haakon og Mette-Marit sv ært bra. Også da var det ingen som fikk nyss i forlovelsen før den ble kjent. Vi prøvde å jobbe på samme måte nå.

Etter at prinsessen og dronning Sonja kom hjem fra Sveits, har familien gjort de siste forberedelsene. Helt sentralt har det vært å avgjøre hvor bryllupet skulle stå.

Rådførte

Under forberedelsene har Slottet informert og rådført seg med biskop Gunnar Stålsett og statsminister Kjell Magne Bondevik, biskopen i Nidaros, Trondheim kommune og fylkesmannen i Sør-Trøndelag.

Ingen av dem Slottet har rådført seg med, fikk vite når forlovelsen skulle finne sted.

I tillegg ble deler av Aris familie orientert, ikke minst en stolt bestefar, Anders Solberg, som har designet ringene.

På en sti av liljer

I går morges fridde Ari. Kort etter orienterte kong Harald statsminister Kjell Magne Bondevik. Samtidig ble Slottets stab orientert, og alt ble gjort klart t il pressekonferanse.

Frieriet var det eneste som kunne overraske prinsessen, og gjorde det: - Han hadde lagt ut en sti med liljer på forskjellige poster jeg fulgte. Så fridde han innerst i peisestua, fortalte prinsessen.

Liljene har en spesiell betydning for paret. Det er også liljer i parets forlovelsesringer. Ari Behn sa at han helt til det siste var spent på prinsessens svar.

Men kirken var alt reservert.

<B>STRÅLTE OM KAPP:</B> Lykken formelig strålte av det unge, nyforlovede paret, da de i går presenterte sin lille hemmelighet for offentligheten.