Til fødestua!

MOLDE (Dagbladet): Molde- Real Madrid 0- 1. Fotballkampen ble glemt på sekundet da kaptein Knut Anders Fostervold ringte hjem til sin høygravide kone Julie i pausen. Der kom veene tett som hagl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvordan går det? spurte Molde-kaptein Knut Anders Fostervold sin høygravide kone Julie. Svaret var ikke til å misforstå.

Mens trener Erik Brakstad kjørte peptalk med gutta, kastet 28-åringen seg i dusjen og råkjørte så hjem til Nordbyen. Andre omgang mot spanske og brasilianske verdensstjerner ga han blaffen i. For nå skulle Vetle (4) og Even (2) få seg en bror eller søster.

- Knut Anders er kaptein. Klart det betydde litt at han ikke spilte, sier Andreas Lund.

Men selvsagt var det ingen som protesterte da han dro. Som kommunestyrerepresentanten for KrF selv har sagt flere ganger:

- Familien er viktigst. Dernest fotballen.

Dårlig timing

Andre omgang var vel fem minutter gammel da Dagbladet møtte paret på vei inn på fødestua. De ba pent om få være i fred. Selvsagt fikk de det.

Men selv Fostervold lurte nok på hvordan dette var mulig. I over ei uke har paret ventet på at noe skulle skje. Så seint som i går var Fostervold usikker på om han torde spille kampen. Så melder tredjemann sin ankomst midt i fotballkampen - mot selveste Real Madrid - Moldes mest fornemme motstander noensinne.

- Prøvde du å stoppe ham?

Det spørsmålet fikk trener Erik Brakstad på pressekonferansen.

- Nei, nei, nei, svarte Brakstad.

Men også Brakstad innrømmer at kapteinen var savnet etter pause.

- Vi ønsker å ha venstrebeinte backer. Og Knut Anders er venstrebeint, sier han.

Mistet styrke

Ikke dermed sagt at Molde tapte kampen på Fostervolds fødselsforfall. Det var mens han var på banen Molde unngikk å score på aldeles vanvittige sjanser. Men laget mistet mye av styrken og pågangsmotet i de siste 45 minuttene. Her ligger noe av Fostervolds varemerke. Han er dyktig til å løfte spillerne sine når det butter imot.

I natt måtte han bruke den egenskapen bak sengestolpen.

  • Da Dagbladet gikk i trykken i natt ventet familien Fostervold fremdeles på den nye verdensborgeren.
NEDTUREN: Her står Moldekaptein Knut Anders Fostervold og ser Christian Karembu feire kampens eneste mål.
OPPTUREN: Knut Anders Fostervold og kona Julie på vei inn på fødeavdelingen på Fylkessykehuset i Molde.