Til fots langs motorveien - retning Sverige

Dansk politi vil stanse stor flyktninggruppe. - Mange sier de har familie i Norge.

ROPER MALMÖ, MALMÖ:  En stor gruppe flygtninger og migranter, som søndag kveld ankom havnebyen Rødby, har i dag tatt fatt på den 160 kilometer lange veien til København - i første omgang. Foto: Bax Lindhardt, NTB Scanpix.
ROPER MALMÖ, MALMÖ: En stor gruppe flygtninger og migranter, som søndag kveld ankom havnebyen Rødby, har i dag tatt fatt på den 160 kilometer lange veien til København - i første omgang. Foto: Bax Lindhardt, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En stor gruppe flyktninger har tatt beina fatt og er nå på vei nordover gjennom Danmark på vei til Sverige.

Mange av dem sier at de har familier i Norge.

Flyktningene befinner seg mandag ettermiddag på motorveien utenfor Rødby og går i retning av København, men de legger ikke skjul på at det er Sverige som er målet.

Ifølge Politikens journalist på stedet roper flyktningene «Malmö, Malmö» og de følges nå tett av dansk politi.

Flere av dem bærer også plakater med teksten «Sverige».

Mange av flyktningene forteller at de har familier i Norge, Finland og Sverige og sier at det er derfor at de ikke vil bli værende i Danmark, skriver den danske avisen.

Vil bli stanset Politiet opplyser å ha situasjonen under kontroll og sier at flyktningene vil bli returnert til Rødby der de ble innlosjert på et hotell etter å ha ankommet med ferje fra Tyskland søndag kveld.

Av de 230 som kom med ferja, har 166 avstått fra å søke asyl i Danmark. Flyktningene sier at de vil videre og søke asyl i andre land, noe de i henhold til Dublin-konvensjonen ikke har anledning til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.