Stortingsvalget

Til frontalangrep: - Pinlig

Sentrum-leder Geir Lippestad sabler ned Frps forslag om dobbel straff i utsatte områder, og hevder det er grunnlovsstridig. - Han serverer en hel masse løgner, tordner Frps Jon Helgheim.

DAGBLADETS VALGBOD: Innvandringspolitisk talsperson i Frp, Jon Helgheim, møter leder i partiet Sentrum, Geir Lippestad, til debatt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frp har foreslått dobbel straff på kriminalitet som begås i belastede bydeler i Oslo. Leder i partiet Sentrum, Geir Lippestad, slakter forslaget i Dagbladets valgbod tirsdag.

- Det betyr at hvis ungdom gjør noe gærent, for eksempel røyker hasj i Groruddalen, får de dobbel straff og sitter i fengsel. Men hvis de gjør det i Holmenkollen får de en helt annen straff. Det er klart at det er et helt meningsløst forslag, og i strid med grunnloven fordi det må være en saklig begrunnelse for å gjøre den type forskjell, og det er det selvfølgelig ikke her, sier Lippestad.

SE NÅ: Alt innhold fra Valgboden her

- Skuffende

Det var tirsdag duket for duell mellom innvandringspolitisk talsperson i Frp, Jon Helgheim, og leder for partiet Sentrum, Geir Lippestad. Temaet var kriminalitet, og debatten mellom de to ble raskt opphetet i Valgboden til Dagbladet.

- Det er skuffende at Lippestad - med den kompetansen han har og kunne hatt på dette feltet - ikke engang har forstått grunnloven og at det å utforme straff etter hvor det har blitt begått og hvilke skadepotensial det har, er godt innarbeidet i lovverket og brukes fra før, sier Helgheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer