Til Gardermoen i 210 km/t

OSLO - GARDERMOEN (Dagbladet): Flytoget til Gardermoen har satt ny fartsrekord for tog i Norge. I går ble det mplt 210,5 km/t på strekningen Lillestrøm til flyplassen. Dagbladet var med når rekorden ble satt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell Staff hadde mistet førerkort for evig og fått noen måneder som pallesnekker om han hadde kjørt 210 km/t på vegen. Men har kjører Flytoget og kan fra sin førerplass se bilene som sniler seg i 80 km/t. Flytoget har satt ny norsk fartsrekord. Fortere enn 210,5 km/t har intet tog kjørt på norsk jord. Det skjer mellom Lillestrøm og Gardermoen og toget trenger hele 1050 meter for å stanse.

InterCity-togene kan maksimalt kjøre 160 km/t, og lokaltogene kommer ikke over 130. Flytoget er det virkelig norske lyntoget - og du merker knapt farten. Flytoget er bedre og hyggeligere enn det beste flyet. Du har bedre plass og sitter bedre enn på den mest oppgraderte «best-klassen». Personalet er mer servicevennlige enn på noe fly. Det er god luft, godt leselys, godt høyttaleranlegg og stolene er en kombinasjon av norske tekstiler og treverk. Det gir varme og du ser ut på nydelig norsk bondelandskap.

Flytogene kan bli vinneren til Gardermoen - uten noen Romeriksport.