Til Høyesterett i april

Etter mye rot går det nå mot at saken mot dødshjelplegen Christian Sandsdalen behandles av landets øverste domstol i april neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christian Sandsdalen ble i desember 1997 dømt i byretten for overlagt drap, etter at han året før satte en dødelig sprøyte på dødssyke Bodil Bjerkmann. Den pensjonerte legen anket, og ble frikjent av juryen i lagmannsretten, men fagdommerne satte kjennelsen til side. I april i år ble han igjen dømt for overlagt drap.

Nå er saken klar for Høyesterett.

- Det ser ut til at saken vil bli behandlet i april, sier advokat Frode Sulland til Dagbladet.

Uten møterett

Advokat Frode Sulland har vært forsvarer i alle tre rettssakene, men for noen uker siden oppnevnte Høyesterett Ole Jacob Bae som Sandsdalens nye forsvarer. Bakgrunnen er at Sulland ikke har møterett for Høyesterett.

Sulland har bare ført én straffesak for Høyesterett, og mangler en sivil sak før han får møterett. Høyesterett har foreslått at loven må endres, slik at advokater kan følge sine klienter hele veien i kompliserte og store saker.

Bae støtter Frode Sulland og mener at han må få anledning til å følge saken helt ut. Derfor vil han ikke møte for Høyesterett i saken.

Unntak

- Justiskomiteen har denne saken til behandling, men de avgir ikke innstilling før 10. februar. Så skal den gjennom vanlig lovbehandling i Stortinget, og det vil trolig drøye til utpå våren før man får et endelig lovvedtak. Høyesterett har nå sagt at de ikke kan vente på justiskomiteens behandling. Derfor har de godkjent at jeg frafaller min første prøvesak, slik at jeg kan møte i Høyesterett i Sandsdalen-saken, sier Sulland.