SPLITTET: KrFs nestledere Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad støtter ikke partileder Knut Arild Hareides veivalg mot venstresiden. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.
SPLITTET: KrFs nestledere Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad støtter ikke partileder Knut Arild Hareides veivalg mot venstresiden. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.Vis mer

Til høyre, sier 86 prosent av KrFs velgere

Meningsmåling i Hareides venstresving-uke

Over 70 prosent av norske velgere som har en mening om spørsmålet, sier at KrF tilhører høyresiden i norsk politikk, ifølge en ny TV 2-måling.

Kun litt over 29 prosent av dem med en mening om spørsmålet svarer at partiet tilhører venstresiden i norsk politikk, viser utspørringen Kantar TNS har gjort på vegne av TV 2.

KrF-velgerne er enda tydeligere. Hele 86,7 prosent av dem som har en mening, sier at partiet hører hjemme på høyresiden, mens kun 13,3 prosent mener partiet tilhører venstresiden.

Partileder Knut Arild Hareide kunngjorde fredag at han mener partiet for første gang i historien bør vurdere å gå inn i samtaler med Arbeiderpartiet og Sp med sikte på å danne regjering.

Nestlederne Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad er blant flere som er uenige og mener partiet bør snakke med dagens regjeringspartier Høyre, Venstre og Frp.

Kantar TNS har gjort personlige telefonintervjuer med 973 stemmeberettigede i tidsrommet 24.- 28. september i forbindelse med målingen.