Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Til høystbydende

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Konsesjonene for de riksdekkende kommersielle TV- og radiokanalene går ut om få år, og spørsmålet om hvordan staten bør forholde seg overfor konsesjonshaverne reises allerede nå. Det er bra. Både TV2 og P4 er blitt økonomiske gullgruver for eierne, og det er all grunn til å vurdere på fritt grunnlag alle omstendigheter når konsesjonene utløper. Redaktør Trygve Hegnar framholdt i Dagbladet i går at konsesjonene bør selges til høystbydende slik at vi alle kan få del i de økonomiske fordelene som disse monopolene gir. Det er en tanke som bør drøftes seriøst.
  • Så lenge våre politiske myndigheter akter å holde på konsesjonskrav for TV- og radioutsendelser, bør i prinsippet alle som er interessert i rettighetene behandles likt, og konsesjonsbehandlingen bør være reell. Auksjonsprinsippet benyttes i land det er naturlig å sammenlikne med. Da bør det kunne vurderes også hos oss.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!